Ziyarette 9. ve 12. Sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Aziz Gün; “9. Sınıfların şanslı 12. Sınıfların daha şansız olduğunu düşünmekteyim. Bunun sebebi olarak ise 9. Sınıfların henüz yolun başında hedeflerine daha kolay ulaşabilecek. 12. Sınıfların ise yolu bitirmek üzere olduklarını önlerinde 1 ay gibi kısa bir süre kaldığını bunu iyi şekilde değerlendirmeleri gerekiyor” dedi. 

Aziz Gün, daha sonra Erzincan Anadolu Lisesinde müdürlük yaptığı dönemlerde bir öğrencisinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığını, bu öğrencisinin mezun olduktan sonra tekrar okuluna gelerek seminer verdiğini ve bu öğrencinin çocuklara düzenli çalışmanın önemini anlatmış kendisinin de matematik çözemediğini daha sonra ise düzenli çalışmalar ile Türkiye derecesi alarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığını anlattı.

İl Millî Eğitim Müdürü EBA'da var olan "Güneşi görmek istiyorsan, gölgeden çık" sözünün ne anlama geldiğini sordu. Gelen cevaplardan sonra açıklamasını birde kendisi söyledi: “Bir şeyler başarmak istiyorsan önce senin bir şeyler yapman gerekir” dedi.

Aziz Gün, meslek liselerinin önemli ve ayrıcalıklı olduğunu ve bizim geleceğimiz için önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Bu okulu bitirdiklerinde bir altın bilezikleri olduğunu bir yüksekokul veya fakülte kazandığında ikinci bir altın bilezikleri daha olduğunu ifade etti. Bugün dünyada yer altı zenginliği, yer üstü zenginliği ve petrol zenginliği olduğu halde kukla devletlerin olduğunu, asıl zenginliğin insan kaynakları olduğunu ifade ederek bu duruma düşmemek için Aziz Sancar'ın dediği gibi "Sebat lazım, inat etmek lazım ve çalışmak lazım" gerektiğini söyledi.

Editör: Doğu Gazetesi