Vali Arslantaş mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Askeri yetenekleri, engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve düşüncelerindeki evrensel boyut Ulu Önder Atatürk'ü hiç şüphesiz dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Atatürk; kendisini milletine adayan, bağımsızlık yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnen, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olan, ülkesinin ve milletinin her alanda ilerlemesi için yılmadan çaba gösteren büyük bir komutan ve aynı zamanda büyük bir devlet adamıdır.

10 Kasım, Ulu Önder Atatürk'ün "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir.” sözünde vurguladığı gibi, Atatürk’ü eserleriyle, fikirleriyle, ilkeleriyle anlama ve en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi ve değerlerini koruyarak ebediyete kadar yaşatma kararlılığını tüm dünyaya gösterme günüdür.

Çok güç şartlara ve imkânsızlıklara rağmen, aziz milletimizin kahraman ordusuyla bütünleşerek, Başkomutan Atatürk önderliğinde başlattığı Kurtuluş Savaşımız, dünya ölçeğinde etki yaratan büyük bir zaferle sonuçlanmış ve geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Bugün bizlere düşen görev, Büyük Önder Ataturk'ün "en büyük eserim" dediği, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak için, şehit ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmış bu kutsal vatan toprakları üzerinde, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak, birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyen şer odaklarına fırsat vermeden, ülkemizin her alanda muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için durmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir.

Yüce Türk Milleti hiçbir zaman Ata'sını, O'nun ilkelerini ve aziz hatırasını unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bağımsızlık Savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, sonsuza kadar Milletimizin gönlünde yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” demiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Editör: Doğu Gazetesi