Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Mehmet Ateş Erzincan'da ki sendika çalışmaları kapsamında açılan misafirhane hakkında bilgiler verdi. Ateş; " DİVA-SEN’ i biz iki yıl önce devir aldık. Devir aldığımızdan bu yana biz hep bir şey söyledik. Biz sendika olarak hizmet sendikasıyız.

Arkadaşlara hizmet için buralardayız dedik. Daha önce emniyet çarşısında olan misafirhanemizi, şuan asist tam karşısında Hiraoğulları binasında 2'inci katta tekrar tefrişatını yaparak arkadaşların hizmetine sunduk. Burada şuan da 3 tane ilahiyattan kardeşimiz kalıyor. Gelen misafirlerimize 8 yataklı yine odamız var. Bizim derdimiz bu millete bu insanlara özellikle diyanet camiamıza aidat duygusunu kazandırma, hizmet duygusunu kazandırmak, arkadaşlarımızın her türlü hizmetinde olma için bu yaşa girdik. Diklenmiyoruz ama dik duruyoruz. Sendikacılık gerçekten Türkiye'de anlaşılmadı. Özellikle diyanette anlaşılmadı anlaşılmayacakta. Değerler, kavramlar kargaşası var. Biz Dört şeyi önemsiyoruz; ziyaret, ziyafet, zekâvet, zarafet. Arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz, hastalarını ziyaret ediyoruz. Güzel günlerinde yanlarında oluyoruz. İkramlarla çeşitli şekilde bulunuyoruz. Zarafet, yani temsil kabiliyeti güçlü olan bir ekip olmak istiyoruz. Bir de Zekâvet yani, strateji. Şuan bütün dünya Müslümanların geçtiği sıkıntıları görüyoruz. Arakan ‘da ki durumları görüyoruz. Biz ülkemizdeki durumunda buna benzememesi için, gerçekten din görevlisine daha çok ihtiyaç duyulduğunu hissediyoruz. Biz istiyoruz ki tüm milleti kucaklayacak hizmet eli olsun, çalışmalar yapılsın, burada da STK'lara ne düşüyorsa biz bunu yapmaya hazırız. Erzincan'da ve diğer 24 illerde misafirhanemiz var. Ankara'da anlaşmalı otellerimiz var. Arkadaşlarımızın hizmetine sunmuşuz. Bunun içinde çalışmaya çalışıyoruz" dedi.

Biz DİVA-SEN olarak 7 Bin üyemiz ile güzel şeyler yapıyoruz. Misafirhanemiz var misafirlerimizi ağırladığımız. Erzurum, Siirt, Samsun, Konya, Gaziantep, Kahraman Maraş, Balıkesir’de ve Ankara’da 4 yıldızlı otelimiz var. Biz imkân ve fırsatları elimizden gelen dönüşümleri vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. DİVA-SEN ailesi şöyle bir dua ile yola çıktı; Allah’ım biz bu yola çıkarken eğer bizim gayretimiz bizim saadetimiz, eğer bizim hizmetimiz Allah rızası için ise peygamber rızası için ise bizim yolumuzu aç. Eğer çıkarlarımız için ise bizi başladığımız yerden bitir ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi