Gürler burada yaptığı açıklamada TİSVA tarafından 23 Mayıs tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Kraliçesi Sofia’ nın katılımlarıyla 1. Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu düzenleneceğini söyledi.  Erzincan Bölge Direktörü İbrahim Gürler, Erzincan Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr.Aziz Akgül öncülüğündeTürkiye’de 68 İl ve 98 şubede Mikrokredi faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürüten Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) 23 Mayıs tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Kraliçesi Sofia’ nın katılımlarıyla 1. Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu düzenleneceğini ifade etti. Gürler, TİSVA olarak 23 Mayıs 2013 günü Grand Cevahir Otel, İstanbul’da yapmayı planladığımız 1. Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu ile israfın önlenmesi, kaynakların etkin- verimli kullanılması ve toplumumuzdaki problemlerin sosyal işletmecilik modellemeleriyle çözülmesinin hedef alındığı uluslararası nitelik taşıyan bir organizasyonu gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Erzincan Bölge Direktörü İbrahim Gürler, yapacağımız forumun sonuçlarına göre iç göç, yoksulluk, işsizlik gibi toplumun en önemli sosyal problemlerine ışık tutacak yeni fikirlerin ortaya çıkması ve bunların sosyal işletme modelleriyle hayata geçirilebilmesi için forum bünyesinde tam 16 farklı konuda çalıştay yapılacak ve sonuçlarından elde edilecek bilgiler raporlar halinde tüm STK’lar ile paylaşılacaktır. Forum Asya ve Avrupa arasında bir köprü görevi üstlenip, her bölgemizden gelecek gönüllü sosyal işletmecilerimizle ülkemizi tanıtmak için gayret sarf edileceklerini söyledi.
Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Kraliçesi Sofia’ nın öncülüğünde açılışı yapılacak olan forumumuza, Nobel barış ödülü sahibi Prof. Muhammad Yunus, İngiltere Lordlar Kamarası Başkanvekili Barones Andrews, Dünya Tarım Örgütü Başkanının ve daha birçok yabancı misafirimizin aktif rol üstleneceğini ifadeden İbrahim Gürler, Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu ülke tanıtımına doğrudan bir destek sağlayacaktır dedi.
Açıklamasında ayrıca sosyal işletmecilik konusunda yaratıcı ve yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayabilmek amacıyla bu yıl forum bünyesinde düzenleyeceğimiz sosyal işletme fikir yarışması ile üniversite öğrencisi arkadaşlarımızı da bu konu üzerinde çalışmaya teşvik etmekte olduklarını belirten Gürler, Yarışmada ilk 3 ekibe nakdi ödüllerimiz olacaktır. Asırlardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu’nun ve onun hoşgörülü insanının da anlatılacağı 1.Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumunda, ülkemizin tanıtım filmleri ve uygulayacağımız Türk motifli dekorasyon ile hafızalara kazınıp Türk Kültürünü gelecek olan yabancı konuklarımıza benimsetmeye çalışacağız diye konuşan Gürler bu foruma katılmak isteyen İş adamlarımızın, Siyasilerimizin, ve STK’ların davetiyeleri Türkiye’deki 98 Mikrokredi Şubesinden temin edebileceklerini sözlerine ekledi. 
Editör: Doğu Gazetesi