Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Altun Yalçın’ın öncülüğünde, Avustralya Büyükelçiliğinin desteklediği "Küçük Mühendisler İş Başında" projesi kapsamında Yanlızbağ Beldesi Ortaokulu öğrencilerinin eserleri beğeniye sunuldu.

Serginin açılışında açıklamalarda bulunan Büyükelçi Brown; "Gerçekten teknoloji ve mühendisliği öğreten çok güzel bir proje olmuş. Fen, bilim eğlenceli olabilir bu da onun en güzel göstergesi. Umuyorum ki genç kız öğrencileri gelecekteki kariyerlerinde robotik mühendislik konularında kendilerine kariyer yaparlar” diye konuştu.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ise açıklamasında; “Bu projeyle çocuklarımız çok farklı şeyleri üretebileceklerini, teknolojiyle çok güzel şeyler yapabileceklerini şimdiden hayal edebildiğini gördük, İnşallah geleceğin başarılı mucitleri bu arkadaşların arasından çıkacak. Diye konuştu.

Büyükelçi Brown ve katılımcılar daha sonra sergilenen eserleri tek tek inceleyerek, eserler hakkında Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Altun Yalçın’dan bilgi aldılar.

Editör: Doğu Gazetesi