Edinilen bilgilere göre Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) görevlilerince alınan mahkeme kararına istinaden Erzincan-Erzurum Karayolu Erzincan istikametine 03.12.2013 tarihinde yol uygulaması yapıldı. Yapılan uygulamada Şüphe üzerine sürücülüğünü M.R.T. isimli şahsın yaptığı, içerisinde İ.K. ve A.Y. isimli şahısların da bulunduğu 65 plakalı araç durduruldu.

AYAKKABILARIN İÇERİSİNE GİZLEMİŞLER

         Araç içerisinde yapılan aramada, siyah poşet içerisinde bulunan ayakkabılarda içerisinde birşey olduğunu tespit ettiler. Polis ekipleri ayakkabıların içerisinde beyaz bezlerin içerisine sarılı halde ön kısmında bayan figür resmi olan ve Ferpav Dnzeno, arka kısmında haç işareti olan ve Conop ibaresi yazılı 45 adet sarı renkli sikke olabileceği değerlendirilen metal emtia, bir adet bakır sikke, iki adet çift yılanbaşı olan bakır bilezik ile 3 adet üzerinde herhangi bir ibare olmayan bakır bilezik olmak üzere toplam 51 parça tarihi eser olduğu değerlendirilen materyal ele geçirildi.
        Araçta bulunan sürücü M.R.T. ile yolcu İ.K. ve A.Y. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. M.R.T., İ.K. ve A.Y. isimli şüpheliler hakkında "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefet" suçundan KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince gerekli yasal işlemler yapıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
     
Editör: Doğu Gazetesi