AK Parti Aday Adayı Oğuzhan Aydın’a sorduk;

Sizi Siyasete yakınlaştıran en büyük etken nedir?

Uzun zamandır siyasetin içindeyim zaten Alanımda halk edebiyatı, halk bilimi, sosyoloji yani halkımızla gönülden dilden telinden her şekilde irtibat kuruyoruz. Halkın sesiyiz onların dile getiremediklerini kitaplarımızda yazdık. Söylemlerimizi televizyonlarda ifade ettik. Şimdi de inşallah halkımızın bu gönlünde olan sevdayı, halkımızın şikayetlerini dertlerini sadece Erzincan değil Türkiye değil bir buçuk milyar İslam dünyasının sesini millet meclisi kürsüsünde en gür bir şekilde dile getirmek için memleketim Erzincan’ım dan adayım.

Neden AK Parti’den aday oldunuz?

AK Parti Türkiye’nin en önde gelen partisidir. AK Parti 28 Şubat sürecini bitirmiştir. AK Parti Türkiye’de demokrasiye maneviyata Türkiye’nin gelişmesine madde de manada batılda zahirde en önde gelen hizmetleri yapan partidir. Özellikle 4+4+4 eğitim sistemini getirerek Türkiye’nin önünde olan zinciri kırmıştır, ellere takılan kelepçeleri açmıştır ve insanımızın istediği eğitim şeklinde başörtülü başörtüsüz, inançlı inançsız hürriyetine kavuşturmuştur. Bu ve bunun gibi birçok hizmeti olduğu için AK Parti’den aday adayı oldum.

AK Parti’ye artı neler katabilirsiniz?

Partiye ilmim ile irfanım ile özgün duruşum ile sıradan olmayışım ile ve hem Erzincan hem Türkiye hem de İslam dünyası için geliştirdiğim projelerle, Türkiye için yeni bir eğitim modeli ile Türkiye gençliğinin manaya, irfana, hikmete dönmesi için geliştirdiğim eğitim projesiyle ön plana çıkmayı düşünüyorum. Erzincan’da ki siyasi Partiler arasında ki diyalogu nasıl buluyorsunuz? Erzincan’da ki diyaloglar iyi bana göre. Her partiden adaylar olacaktır kendilerine göre ama ben inanıyorum ki hem CHP hem MHP hem Saadet partisine oy verenlerden oy alacağımı düşünüyorum. Her tarafa da yakınız. Çünkü aynı toprağın insanlarıyız. Anadolu’nun kültürü ile mirasları ile örf ve adetleriyle hep biriz beraberiz. Mikail azaflı bir dörtlüğünde şöyle diyor; Bir kartalın kanadıyığ, bir milletin damadıyığ, bir babanın evladıyığ, bizim eller sizin eller, biz biriğ iriyiz toplum olarak kimse bölemez alevisiyle sunisiyle, türkü ile kürdü ile çünkü bizim vatanımız bir, dilimiz bir, dinimiz bir, bayrağımız bir, ezanımız bir istiklal marşımız bir.

Seçilirsem ilk olarak şunu yaparım dediğiniz bir şey varmı?

Seçilirsem Erzincan’da ilk olarak inanç tarih ve kış turizmini canlandıracağım. Erzincan’ın manevi değerlerini Erzincan’ın mana öncülerini Türkiye’ye tanıtacağım. İlk olarak Otlukbeli’de ki 105 bin şuhedamız var orayı, Kemah kalesi ile Tercan’da bulunan Mamahatun’u tarihi turizmin kavşak noktalarına getireceğim. İnanç turizmi, tarih turizmi ve kış turizmini birleştirip Erzincan’ı en önemli şehirlerden biri haline getireceğim.

Göreve hazır mısınız?

Ben her zaman siyasetin içinde oldum. Gençliğimizin inancı için elimden gelen her türlü çabayı göstereceğim. Doğduğumdan beri görev aşkı içindeydim ölene dek de görev aşkı içinde olacağım.

Erzincan sizi neden seçmeli?

Erzincan’a gönülden yakınım Erzincan’ı ve Erzincanlıyı her yerde anlatım. Benim kapım millet meclisinde 24 saat açık olacak, Erzincanlıların her sorununu taşıyacağım ve sıradan bir milletvekili olmayacağım. Erzincan beni her iki üç günde bir kürsüde dinleyecektir. Şehrimizin ve ülkemizin kürsüde ki sesi olacağım. Ben sıradan bir vekil olmayacağım. Eğer ben hizmet etmeyeceksem, memleket aşkını gönlümde taşımayacaksam rabbim nasip etmesin. Erzincan ve Türkiye beni yüz sene de iki yüz senede unutmayacak. Erzincan’a eser bırakacağım. Erzincan’ın değil bir buçuk milyar İslam aleminin sesi olacağım. İslam dünyasının gözü Türkiye’dedir yiğit Türkiye’de düşmüştür ve Türkiye’de de ilk olarak kalkacaktır bunun da altını çizmek istiyorum.

Erzincan’da en büyük eksiklik nedir size göre?

Erzincan’da ki en büyük eksiklik tanıtımdır. Tanıtımı yapmak için basın olsun kitap olsun sosyal medya olsun her kesimle birlik olup her yönüyle tanıtımı yapacağız inşallah.
Editör: Doğu Gazetesi