AYEDER tarafından organize edilen programda öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı. Ayrıca Okuldaki etkinliklerde kullanılmak üzere okula  ses sistemi bağışı yapıldı. AYEDER  (Anadolu Avrupa  Yakası Erzincanlılar Derneği) yönetim kurulu üyeleri Okulda yeni açılan destek  eğitim sınıfının  araç gereçlerini  karşılayacaklarını belirterek, bireysel  eğitime de katkı sağlayacaklarını, okul koridorunda öğrenci aktivitelerinin paylaşılacağı Led Tv temin  edeceklerini açıkladılar.

 

AYEDER  (Anadolu Avrupa  Yakası Erzincanlılar Derneği) Başkan Yardımcısı Nesimi Beyazsaç tek amaçlarının Erzincan’a hizmet olduğunu belirterek yaptığı açıklamada; ‘’Anadolu Avrupa  Yakası Erzincanlılar Derneği’ni 2009’da İstanbul Ataşehir Belediyesinde kurduk. Bir çok farklı alanlarda hizmet verdik. Bütün hizmet alanlarımız hep Erzincan. Erzincan’a geldik öğrencilerimize çeşitli kırtasiye malzemeleri dağıtıyoruz. 500 adet içerisinde kırtasiye  malzemeleri olan çanta dağıttık. Otlukbeli, Çayırlı, Tercan ve son olarakta Osmangazi İlkokulumuza geldik. Bütün uc köşelerdeki köylerimize gittik. Yaklaşık 200 km yollar yürüdük. Amacımız Erzincan’a hizmet etmek. Erzincanlı olarak bir çatı altında birbirimizi kucaklamak. Derneğimiz ne siyasi bir partiyle nede etnik bir kimlikle hiç birisine bağlantımız yoktur. Bizim tek amacımız Erzincan’a hizmet etmektir. Bu amaçla da yanımızda olan dostlarımıza şükranlarımı sunarım, teşekkür ederim.’’ dedi.

 

   İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN, AYEDER  (Anadolu Avrupa  Yakası Erzincanlılar Derneği) yönetim kurulu üyelerine eğitime yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür ederek; ‘’  Yaklaşık 3 yıl önce bu güzide toplulukla tanışmış oldum. Bunların 2 tane amacının olduğunu gördüm. Amacının birisi insan ki bunların içerisinde de en önemli olanı öğrenci gelecek ve gençlerle ilgili arzuları, istekleri, çabaları. İkinci en önemli amaçları Erzincan. Ve dolayısıyla ben kendilerine Milli Eğitim’deki arkadaşlarım adına Erzincan adına teşekkür ediyorum bu iki güzel hassasiyetlerinden dolayı çünkü bizler biliyoruz ki yapacağımız en iyi yatırım en güzel yatırım insana yatırımdır. Bunların içerisinde de gençlerimize ve çocuklarımıza yapılacak olan yatırımdır. Ben kendilerine ayrıca şunun içinde teşekkür ediyorum. Okulların bittiği 17 Haziran günüde bir ekip arkadaşlarımız geldiler köy köy beraber gezdik son gündü. Daha önce geldiler Mercana kadar kırtasiye dağıtımı yaptılar. Bir önceki yıl yine beraberdik. Ama bu yıl çok arzu ederdim ki ilçelere de, Otlukbeli’ne kadar gitmişler, Çadırkaya’ya, Çayırlıya, Tercan’a gitmişler. Çok arzu ederdim ki Arkadaşlarımızla birlikte günlerini gecelerini bir çok farklı durumlarını çalışmalarını bir tarafa bırakıp bizim için buradalar. Onlarla birlikte yolculuk yapmak onların yapmış olduğu bu güzelliğe benimde en azından bedenen de yanlarında olmak isterdik ama tabi takdir edersiniz ki eğitim- öğretimin 2. Haftası yarın bir Ankara ziyaretimiz olacak Sayın Valimizin emir ve talimatlarıyla. Ben hem öğrencilerimizi sevindirmelerinden dolayı hem de bu okulumuza, şu sesin çıktığı kolanlarda arkadaşlarımızın eseridir. Neyin sesi çıksın, sıkıntının sesi ülkede çıkmasın, gençlerde çocuklarda sıkıntı değil cıvıl cıvıl eğitimin öğretimin sesi çıksın diye öğretmenlerimizin sesi size daha gür gelsin diye, aydınlığın sesi size daha iyi gelsin diye, güzel bir çalışma kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim birde destek eğitim odalarımız var. Bakanlığımızın son yıllarda gerçekten üzerinde çok durduğu destek odalarımızla biraz daha eğitim ve öğretimde desteklenmesi gereken öğrencilerimizin uygun olan sınıflarıdır kendileri oraya da el attılar teşekkür ediyoruz. Elinize yüreğinize sağlık bu kadar çocuğumuzu, yavrumuzu sevindiriyorsunuz sebep olanlardan ve sizlerden Allah razı olsun.’’ dedi.

 

Organize edilen programa İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, AYEDER Başkan Yardımcısı Nesimi Beyazsaç, AYEDER yönetim kurulu üyeleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi