Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Okulumuzun ortak olduğu projenin amacı; farklı şehirlerde, farklı ülkelerde yaşayan fakat akşam olduğu zaman gökyüzünde aynı Ay´a, aynı Yıldızlara bakan çocuklarımızı aynı etkinliklerde buluşturmaktır. Bu proje ile ayrı şehirlerde, ayrı ülkelerde yaşayan aynı yıldızın altında olan çocuklar hayallerini, düşlerini, gelecekten beklentilerini şarkı, şiir, güzel bir resim, duyguları anlatan güzel bir mektup ile aktardılar ve belki farkında olmadan aynı hayalin aynı hedefin içinde olduklarını fark edip, kalpten kalbe bir yol, bir köprü kurabildiler.

Okulun bahçesinde öğrencilerimiz dileklerini bir balona bağlayarak gökyüzüne bıraktılar. Etkinliğe katılan Sayın Aziz GÜN ‘’Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek diliyorum’’ yazarak balonuna bağladığı notu gökyüzüne çocuklarımızla birlikte bıraktı. Ayrıca açılış konuşmasında Sayın GÜN anaokullarında okullaşma oranındaki il başarısından bahsetti ve çocuklarımızın dışarda akranları ile oynamalarının sağlıklı gelişimleri açısından önemini vurguladı.

Açılış sonrası velilere yönelik hazırlanan çeşitli oyunlar oynandı. Ayrıca öğrenciler de bahçe oyunları sosyalleşmenin tadını çıkardıla” denildi.

Editör: Doğu Gazetesi