Temel eğitimden orta eğitime geçiş TEOG yerleştirme sınavlarının açıklanması sonrası devam eden 8. Sınıflara yönelik destekleme ve yenileme kursları kapsamında Yunus Emre Ortaokulunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün,  Sizlerden Türkiye birinciliği bekliyorum dedi.
 
Erzincan Yunus Emre Ortaokulunda devam eden destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrencileri ziyaret eden Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün öğrencilerle yapmış olduğu sohbette , Eğitim şehri Erzincan öğretmenlerimiz ve sizlerin sayesinde her geçen yıl daha ileri gidiyoruz bu yıl çıta daha da yükseldi 464 puan alan öğrencimiz Anadolu lisesine kayıt olamıyor dolayısıyla ne yapacağız daha fazla çalışacağız bizleri Türkiye dördüncülüğüne taşıyanları geçek en kötü bu yılı Türkiye’de ilk dördü hedef edineceğiz. Fakat ben sizlerden Türkiye Birinciliği istiyorum bunu başarabilecek bilgiye beceriye sahipsiniz diyerek kısa bir süre öğrencilerle yaptığı sohbet sonrası açıklama yaptı.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Açıklamasın da; “Bugün Yunus emre Ortaokulun da destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrencilerimiz ile birlikteyiz. İl Milli Eğitim Müdürü olarak ilimizde bu çalışmaları yapan bütün idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca kurslara katılan ve devan eden öğrencilerimizi ve velilerimizi de tebrik ediyorum.
Bu gün aynı zamanda tün itibariyle temel eğitimden orta eğitime geçiş yani 8. Sınıf TEOG sınavına giren öğrencilerimizin yerleştirilmeleri gerçekleştirildi diyen Erzincan İl M,illi Eğitim Müdürü Aziz Gün, velilere çağrıda bulunarak  yaptığı açıklamada “ bu yerleştirmelerle ilgili olarak süreç devam ediyor. Her hangi veya istediği bir okula yerleşemeyen öğrencilerin tekrar tercih edebilme olarak 3 hakları daha var, bu 3 haktan istifade edebilmeleri için 14 ile 18 Ağustos  tarihlerinde birinci yerleştirmeye esas nakil. 21 ve 25 Ağustos tarihlerin de ikincisi 28 Ağustos ve 8 Eylül tarihleri arasında da üçüncü yerleştirmeler gerçekleştirilecek.  Bu konu ile ilgili olarak velilerimizin okul idaresi ile mutlaka irtibatlı olmalarını istiyorum.
Özel öğretime ihtiyacı olan öğrencilerin il yerleştirme komisyonları tarafından okul veya adreslerinin bulunduğu yerlere yakın olan okullara, yani Anadolu liseleri, Meslek Liselerine, İmam Hatip Liselerimize yerleştirmeleri yapılacak diyen İl Milli Eğitim Müdürü Gün,  Özel Okullara kayıt yapan öğrencilerin öğrencilerimiz de var. Fakat özel okullara kayıt yaptıran öğrencilerden  tercih yapmak istemiyorum diyen öğrencilerimiz de yine bu 3 tercih hakkından faydalanabiliyorlar. Bunu velilere özellikle belirtmek istiyorum.
Geçen yıl bizlere güzellikler başarılar yaşatan arkadaşlarımıza teşekkür etmek le birlikte yine bu yıl aynı çalışmaları tekrarlayarak inşallah bizleri daha yukarılara taşıyacak öğretmenlerimize, idarecilerimize, öğrencilerimize ve özellikle velilerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Destekleme ve yenileme kurslarına devam eden  Yunus Emre Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Boran Eren ve Sıla Altıok, 1 Ağustos da başlayan kursların çok verimli geçtiğini sadece almış oldukları dersler değil aynı zamanda sosyal etkinliklerle eğlendiklerini belirterek başta il milli eğitim müdürümüze ve bizlere eğitim veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz dedi. İl Milli Eğitim Müdürünün  sizlerden Türkiye birinciliği istiyorum dileğini yerine getirebilmek için daha fazla çalışma sözü de veren öğrenciler  daha sonra toplu olarak kahvaltı yaptılar.

Editör: Doğu Gazetesi