Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu program, okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum haftası, 11 Eylül Pazartesi günü başlayarak 15 Eylül Cuma günü sona erecek.

Zeynep Mustafa Han Okulunda 1. Sınıf öğrencilerin olduğu sınıfları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ,okul müdürü ve öğretmenlerle sınıflar gezilerek öğrencilerle sohbet edildi.

Gerçekleştirilen program hakkında konuşma yapan Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün şunlara değindi; “bu hafta başından itibaren bütün temel eğitim okullarımızda Bakanlığımızın bir hafta önceden uyum eğitimleri ile ilgili çalışmaları ilimizde bizde başlattık. İnsan oğlunun temel gıdaları gibi öğrenmeye de  ihtiyacı var. İlk etapta ki öğrenme biraz bilinçsiz bir öğrenme oluyor. Daha sonra belli bir yaşa geldikten sonra bilinçli bir şekilde eğitim yapılması ile ilgili olarak okullarımıza çocuklarımız velileri tarafından  gönderiliyorlar. Tabi ki bu eğitim ve öğretimin çocukta devam edebilmesinin en önemli temel şartlarından birisi bu işi sevmek. Uyum eğitimi de bizim için çok önemli. Sınıflarımızı bir bir gezdik , gezdiğimiz sınıflarda 4 sınıfa girdik ve bunların içerisinde okul öncesi eğitimini almayan iki öğrencimiz vardı. Dolayısıyla bu öğrencilerimiz birkaç adım daha önde oluyorlar.

Özellikle Bakanlığımızın bu uyum eğitimi semineri ile ilgili yapmış olduğu çalışma öğrencilerimizin adaptasyonu , önceden okulu tanıması, öğretmenini tanıması için iyi olacaktır. Bu uyum eğitimi neticesinde çocuklarımızın okulunu, öğretmenini, dersini  çok daha iyi seveceklerini  ve okulda ki arkadaşlarıyla daha iyi kaynaşacaklarını bizlerde biliyoruz. İlimizde de bu konuyla ilgili bu süreci eğitim öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlayacağız” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi