Ziyarette öğretmenlerle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, devam eden ikinci dönemin hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Günler çok hızlı geçmekte 2.dönemin 5.haftasındayız. Eğitim sisteminin içerisinde en önemeli unsur okuldur. İyi bir gelecek için iyi bir üniversite, iyi bir üniversite için iyi bir lise, iyi bir liseye gelebilmek içinde ortaokuldaki arkadaşlarımızın gayret ve özveri ile çalışmaları neticesinde gelecekteki hedeflerimize rahat bir şekilde ulaşmış oluruz.

Akademik başarının yanında özellikle eğitime önem verelim. Öğretimi zaten planlı ve programlı olarak sunuyoruz. Öğretimde milli, manevi ve ahlaki çalışmaları verirken çok ciddi çalışmalar yapmalıyız. İlkokulda çocuklarımıza kitap okumayı aşılayalım. Değerler eğitimine önem verelim ve yapılacak olan çalışmalara destek verelim” dedi.

Gandi’nin şu sözünü hatırlatan Gün, “Düşüncelerinize dikkat edin duygularınız olur, duygularınıza dikkat edin davranışınız olur, davranışınıza dikkat edin alışkanlığınız olur, alışkanlıklarınıza dikkat edin karakteriniz olur, karakterinize dikkat edin kaderiniz olur dediğini ifade etti. Çocukların kaderlerinin, karakterlerinin, alışkanlıklarının, düşüncelerinin ve duygularının sizin elinizde olduğunuz unutmayınız” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi