Bakan Ala yaptığı basın açıklamasında ilk olarak son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan Bonzai isimli uyuşturucuyla mücadele hakkında bunu ihbar eden mücadelede katkıda bulunan güvenlik birimlerinin ikramiyelerini arttırdıklarını belirtti.
Bakan Ala açıklamasında; “Vatandaşlarımıza çağrımızda şudur. Biz bu konuyu son derece ciddiye aldık ve birkaç hafta önce tüm emniyet teşkilatına konuyla ilgili olarak tam talimat gönderdik. Bundan sonrada diğer vatandaşlarımızı ilgilendiren hususlar olarak tekrar bir arada çalışma yapmamız gerektiğini düşünerek toplantı yaptık. Bazı kararlar aldık. Bu kararları uygulamaya koyacağız. Bu konuda son derece kararlıyız. Bu konuda vatandaşlarımızın çocuklarımızın geleceği ile oynayanlara göz açtırmayacağız ve gereğini son derece ciddi katı bir biçimde yapacağız.

Bakan Ala; “Filistin’de ki saldırılar insanlık dışıdır”
Filistin de ki Dünya’nın gözü önünde olan bir hadisedir. İnsanlık için bir dramdır. Bu saldırılar kabul edilemez. Bu konuda biz sessiz kalamayız. Dünya’da kalmamalıdır. Derhal bu saldırılar durdurulmalıdır. İki taraflı iki devletli bir çözüm herkes tarafından dillendiriliyor. O zaman gündeme iki devletli bir çözüm getirilmelidir. Bu mesele çözülmelidir. Her böyle problemli Ramazan döneminde yâda islam dünyasının biraz kendini toparlamaya çalıştığı dönemde bu tür saldırılar gerçekten insanlığın vicdanını yaralar.

“Suriye sorununun çözümüne ilişkin tavrımız bellidir”
Bizim islam tarihimiz yeryüzü tarihinin ensar muhacir yardımlaşması konusunda en güzel örneği vermiştir. Biz inancımız gereği zor günde olan komşumuza misafirimize yardımların en güzeliyle davranırız. Bu bakımdan da Türkiye’de şuan misafirlerimiz vardır. Evet bazı sorunlar oluyor ama gerekli çözümleri üretiyoruz. Bu konuda provokasyonlara bir takım odakların Türkiye’de büyük bir problem varmış gibi gösterme arayışlarına zinhar katkıda bulunacak davranışlar içerisinde bulunmamalıyız. Suriye’den bizim 1 Milyon 150 bini aşkın misafirimiz var. Tabi biz bunlara Milyarlarca liralık yardım yapıyoruz. Suriye’de ki sorunun çözümüne ilişkin tavrımız da Türkiye olarak bellidir.

“Bayrak 77 milyonun ortak sembolüdür”
Bayrak konusunda biz daha öncede açıklamalarımız yaptık. Bayrak konusunda hiçbir müsamamız olamaz. 77 Milyon’un ortak sembolüdür. Bayrağımız bizim milletimizin her şeyidir. O bakımdan gerekçe her ne olursa olsun kimse o bayrağa el uzatamaz. Uzattığı zaman neler olduğunu görüyoruz. Onun için biz devlet olarak güvenlik birimi olarak gereğini yaparız. Ama gönül arzu ederdi ki detaylarını bilmiyorum. Zaten yaralı hangi gerekçe ile serbest bırakıldığını bilmiyorum. Ama bu tür suçlular serbest bırakılmamalıdır. Cezası da adli yargımız tarafından verilidir. ” şeklinde konuşarak Erzincan’da ki programlarına katılmak üzere Erzincan Belediye Başkanlığından ayrıldı.
Editör: Doğu Gazetesi