Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mhmet Muharrem Kasapoğlu Erzincan programında ilk olarak Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’ni, daha sonra valilik ziyareti, Erzincan Stadyumu inşaat alanını, Ak Parti İl Başkanlığı’nı, Erzincan Beeldiyesi’ni ziyaret etti.

Bakan Kasapoğlu Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi ziyaretinin ardından bazı açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu açıklamasında, Ergan Dağı’nın önemli bir merkez olduğunu belirterek yapılacak organizasyonlarda Ergan Dağı’nın da yer alması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Kasapoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün Erzincan'dayız hakikaten ayrı bir heyecan duyuyorum, çünkü Erzincan'ın ülkemiz açısından önemi ve taşıdığı potansiyel bizler için çok önemli, çok değerli ve bizler de bunu her zaman da bir Ankara’da gündemimizde gerek milletvekillerimizle, gerek valimizle, gerek belediye başkanlarımızla bugün de bizzat yerinde bu konuları irdeleyelim, planlamamızı ve yol haritamızı belirleyelim istedik. Ben Erzincan’a değerli yöneticilerimize ve vekillerimize sıcak ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Tabii ki Ergan Dağı hakikaten pek çok önemli özelliği barındıran, güzelliği barındıran bir bölgede yer alan bir imkan bizler için özellikle kış sporları açısından. Biz de bunu bakanlık olarak ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz gibi nasıl bir fırsata çeviririz bunun çalışması içerisindeyiz. Buradaki kayak pistleri ve sonrasındaki imkanları değerlendiriyoruz.  Gerek kamp olarak gerek irtifa kampıyla ilgili çalışmalar inşallah burayı spor turizminde özellikle kış sporları alanında önemli bir destinasyon haline getireceğiz. Bunla ilgili hakikaten bugün startı veriyoruz. Erzincan'ımız için, ülkemiz için, sporumuz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tabi spor turizminden bahsediyoruz. Ülkemiz sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde 18 yılda her alanda çok ciddi aşamalar katetti. Bunlardan bir tanesi de spordaki tesisleşme, altyapı, ülkemizin dört yanında mükemmel tesislerimiz var. Her alanda hakikaten ülkemizin hem ulusal hem uluslararası organizasyonları gerçekleştirdi ve bunları da hakikaten pek çok gelişmiş ülkeden çok daha kaliteli bir şekilde ve Türk insanının sıcak ev sahibiyle gerçekleştirdiği bir organizasyon kabiliyeti becerisi var. Türkiye bu çerçevede şunu rahatlıkla ifade edebilirim, uluslararası organizasyonlar için talep eden değil, talep edilen ülke konumundadır. Bunda da tabi ki en büyük minnetimiz, şükranını sayın cumhurbaşkanımıza. İnşallah bundan sonraki süreci gerek formülü ile ilgili, gerek diğer organizasyonlarla ilgili en güzel şekliyle gerçekleştiriyoruz. Istanbul tabii ki sayın cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığından alınteri döktüğü, hakikaten semt semt, mahalle mahalle yatırım yaptığı ve bunlarda şuan hızlı bir şekilde bakanlık olarak diğer bakanlıklar olarak devam ettiğimiz güzide önemli bir ilimiz dünyanın başkenti Istanbul. O yüzden Formula 1'de Istanbul engüzel şekliyle bugüne kadar diğer organizasyonlara, diğer otomobil yarışlarına en güzel şekilde ev sahipliği yaptığı gibi bunuda en güzel şekilde inşallah gerçekleştirecektir. Hem bu yıl biliyorsunuz pandemi nedeni ile bazı organizasyonlar gecikti ama ertelendi, önümüzdeki süreçte de hem organizasyonları olan iddiamızı hem spordaki iddiamızı her alanda branşlarda şampiyonlar yetiştirerek, şanlı bayrağımızı dalgalandırarak, zirveye olan yürüyüşümüzü devam ettireceğiz.”

Editör: Doğu Gazetesi