Erzincan'ın ev sahipliği yaptığı ve 42 ülkeden 127sporcunun yarıştığı Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasını izlemek için Erzincan'a gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, İl Müdürlüğümüz tesislerinde de incelemelerde bulundu. Hava yolu ile Erzincan'a gelen Bakan Yardımcısı Yılmaz, Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasının kortej yürüyüşüne katıldı. Bakan Yılmaz'a burada Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ErzincanAK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti.
Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ErzincanAK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ile birlikte Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasının yapılacağı Ekşisu mesire alanı yolu üzerindeki Çakırman mevkisine gelen Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, burada Gençlik Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi ile karşılandı. Geleneksel Okçulardan ok atma eğitimi alan Bakan Yardımcısı Yılmaz, ok ve yayla birlikte atış yaparken hatıra fotoğrafı çektirdi. Erzincan Belediyesi Mehteran ekibi tarafından yapılan gösterinin ardından programın açılışı yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ErzincanAK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz tarafından birer konuşma yapıldı.
Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katkıda bulunanlara protokol mensupları tarafından plaket verildi. Geleneksel Okçular tarafından at üzerinde yapılan gösterinin ardından Cirit gösterisi yapıldı. Rüzgarın fazla olmasından ötürü ilk gün sporcular atlayış gerçekleştiremedi. Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, bisiklet sporu ile uğraşan sporcularla görüştü. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz daha sonra Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Sporcu Kamp eğitim Merkezine giderek burada incelemelerde bulundu. Bakan Yardımcısı Yılmaz, Yıldırım Akbulut Spor Salonunda antrenman yapan Milli Badmintoncularla bir süre sohbet ederek, kendilerinden daha büyük başarılar beklediklerini ifade etti. Olimpik Yüzme Havuzunu da gezen Bakan yardımcısı Yılmaz, hava yolu ile Erzincan'dan ayrılarak Ankara'ya gitti.
 
Editör: Doğu Gazetesi