Erzincan 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi nedeniyle Erzincan’a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamını katılımcılara ileterek, ilk günden bu güne her hali ile bu davanın yanında olduklarını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, 2001 yılından bu yana bu davada hizmet vermiş herkese teşekkür ederek şunları söyledi; “Millete hizmet yolunda kutlu yürüyüşe devam sloganı ile yola çıktığımız, 6. İlçe kongremize hoş geldiniz. Demokrasinin tıkandığı, siyasetin çözüm üretemez hale geldiği ve devletimiz adına, milletimiz adına umutların tükendiği bir zamanda Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanır, ezberleri bozan siyasi anlayış ile yola çıkan, ülkemizin makus talihini yenmek için önemli adımlar atan, yarınını göremeyen bir Türkiye yerine 2023, 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyen bir Türkiye’yi bizlere armağan eden genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın yol ve dava arkadaşı, ülkemizdeki fiziki kalkınmanın mimarı hemşerimiz başbakanımız Sayın Binali Yıldırım beyefendiye özelde şehrimize ülkemize yaptığı çalışmalardan dolayı şükranlarımı arz etmek istiyorum. 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana AK Parti çatısı altında milletvekili olarak, belediye başkanı olarak, temsil noktasında hizmet vermiş siyasetçilerimize, il ve ilçe başkanlarımıza, teşkilatlarda görev almış tüm arkadaşlarıma da burada teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Daha sonra açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, kongrelerin yenilenme ve değişim olduğu dile getirerek; “Kongreler bir yenilenme ve değişimdir. Bu güne kadar emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçe başkanlarımıza il yönetimimizden Allah razı olsun. Çünkü emek verilerek bu günlere gelindi. İnşallah bundan sonra daha iyisi olacaktır. Yeni seçilecek arkadaşımıza başarılar diliyorum. Millete hizmet yolunda kutlu yürüyüşe devam diyor hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşan Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ise; “Bu gün kongremizi onurlandırmak üzere aramızda bulunan, siyasi partilerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin çok muhterem temsilcileri, muhterem misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Haksızlıkların karşısında duran, dünya 5 ten büyüktür diyen mazlumların ve mağdurların gür sesi olan davamızın kurucusu genel başkanımız efsanevi lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşı olan bu toprakların yetiştirdiği hizmet ve gönül adamı Sayın Binali Yıldırım’ın yol arkadaşları, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79 yıldönümünde, kendisini saygı ve hürmetle selamlarken bu toprakları onunla birlikte bize vatan yapan, bu al bayrağı gönderden indirmeyen, ezanları dindirmeyen, bütün şehitlerimiz olmak üzere ve özellikle 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Son olarak kürsüye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 6. Olağan kongrenin hayırlara vesile olması temennilerinde bulunarak şu ifadeleri kullandı; “Etrafı dağ ortası bağ, içi canlarla dolu can Erzincanlı kardeşlerim sizleri saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. İl başkanımıza, yönetim kuruluna, bu davanın bütün gönüldaşlarına, derneğiniz mübarek olsun sonuçları da hayırlı uğurlu olsun inşallah diyorum.  Üzerimde iki de emanet olarak taşıdığım selam var. Bu selamları da sizlere iletmek istiyorum. Halkın hizmetkarı, halkın aşığı, bu millete hizmet etmeyi Cenabı Allah’ın bir lütfu olarak gören, milletin adamı ve bu milletin kendi oyları ile seçtiği ilk cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın size selam ve saygılarını getirdim. Ayrıca benim gönlümde apayrı bir yeri olan, bir zamanlar abi diye hitap ettiğim hakikaten halk adamı, halkın gönlüne girmesini bilen gönül insanı başbakanımız Binali Yıldırım’ın da sizlere selamını getirdim” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye bakır sürahi, Tulum peyniri ve kilim hediye etti.

Fotoğraf çekiminin ardından seçimlere gidildi. Seçimde delegelerin oylarını alan Ferhat Bulut, Tuna Güneş’ten görevi devraldı.

Editör: Doğu Gazetesi