Erzincan’da Oto tamirciliği yapan Yunus Dumlupınar, sürücülerin, araçlarının soğuk havalarda sorunsuz bir şekilde çalışması ve araçlarıyla güvenli seyahat edebilmeleri için mutlaka kışlık bakımlarının yapılması gerektiğini belirtti.

Araçlara yazlık ve kışlık olmak üzere yılda en az iki kere bakım yapılması gerekir diyen Dumlupınar, özellikle kışlık bakımda araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatları, silecekleri, hortumları, akü ve lastiklerinin kontrol edilmesi büyük önem taşıyor.

Bakım yapılmamasının özellikle kış şartlarında araca büyük zararlar verebildiğini ifade eden Oto tamircisi Yunus Dumlupınar, bakımsız aracın sürücü ve sürüş güvenliğini de olumsuz yönde etkilediğine dikkati çekti. Kışlık bakımı yapılmayan araçta performansın düştüğünü, yakıt sarfiyatının arttığını da belirterek, bakımsız aracın sahibine çıkardığı masrafın bununla sınırla kalmadığını ifade etti.

Dumlupınar, kışlık bakım yapılmaması halinde araç sabahları geç çalışıyor ya da çalışmayabiliyor. Örneğin aracın motor suyuna antifriz konulmaması sonucu soğuk havalarda motor suyu donabiliyor. Bu da motorda en az 4-5 bin liraya mal olabilecek arızalar çıkarabiliyor. Bir başka deyişle sürücüler 200-300 lira masraftan kaçayım derken, 4-5 bin liralık faturalarla karşılaşmak zorunda kalabiliyorlar.

Editör: Doğu Gazetesi