Olay yerine gelen dalgıçlar polisler önce derinlik ardından da, suda arama çalışması başlattı. Dalgıç polisler suyun derinliklerine inemeyince D.E.’ye 15 saattir ulaşılamadı.

Yetkililer kaybolan şahsın yakınlarına Ankara’dan ekipler gelecek dedi ancak 15 saat geçmesine rağmen hiç kimsenin gelmeyişi vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, kaybolan insan değil de hayvan olsaydı bütün Türkiye buraya yığılmıştı ama kaybolan insan olduğu için yetkililer bile uğramıyor dediler.

Kaybolan vatandaşın Erzincanlı yakınları Erzincan Valiliği’nden konu ile ilgili destek beklediklerini ifade ettiler.

Olay, Keban Baraj Gölü Havzası üzerinde Elazığ- Tunceli Pertek arası sefer yapan feribotta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Pertek'e bağlı Çukurca köyü muhtarı D.E. (55), ilçeye dönmek için feribota bindi. Feribot baraj gölünün ortasına geldiği sırada E, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı suya atladı. Şahıs kısa süre içerisinde gözden kaybolurken, feribottaki diğer vatandaşlar durumu jandarma ve kurtarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine jandarma, sağlık, AFAD ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı dalgıç polisler sevk edildi.

Editör: Doğu Gazetesi