Ortaokul ve lise öğrencilerinin derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerine katkı sağlamak, özel ilgi ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla ücretsiz yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları başladı. Öğrencilerin il ve ilçe sınırlaması olmaksızın, tatile gittikleri yerlerde de katılabilecekleri kurslara yoğun ilgi oluyor.

Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Harun Şimşek devam eden destekleme ve yetiştirme kursları hakkında bilgi verdi.

Okul Müdürü Şimşek açıklamasın da; “Yaz programımız da başladı. 11. Sınıflardan 12. Sınıfa geçen 150 öğrencimiz şu anda bilfiil kurslarımıza devam etmekte. Son sınıfta yaklaşık 150 öğrencimiz var. tamamı kurslara geliyor. Kurslarımızda tarih, Türkçe, coğrafya, matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji dersleri veriyoruz. Bir önceki seneki başarılarımız bizim bu kurslara niye bu kadar önem verdiğimizi niye kursları yapmamız gerektiği konusunda bize bir bilgi veriyor. Geçen sene mezun olan bir öğrencimiz eczacılığı kazanmıştı tercih etmemişti bu sene tıp fakültesi kazandı. Hukuk fakültesini kazanan öğrencimiz var. İlk beş binde, on binde, on yedi binde, yirmi binde çok öğrencimiz var. Zaten milli eğitim müdürlüğümüz de bu konuda bize gerekli desteği veriyor. Kurslarımız verimli bir şekilde devam ediyor. İnşallah Ağustosun sonuna kadar kurslarımız devam edecek. Bu öğrenci gurubundan çok daha umutluyuz. İnşallah daha çok tıp ve hukuk fakülteleri çıkacak. Gerçekten başarı grafiği git gide yükselen bir okuluz. Yeni okulumuzda hizmete girecek inşallah o anlamda değişik bir okul profili görecekler. İnşallah başarılarımız devam edecek. Özellikle velilerimize seslenmek istiyorum, biz gerçekten eğitim değerleri yükselen bir okuluz kesinlikle velilerimiz çocukların gönül rahatlığıyla bizlere emanet edebilirler” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi