Erzincan'a gelen Başbakan Davutoğlu'nu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Ak Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri karşıladı.

  Başbakan Davutoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ve Mehmet Özhaseki de Erzincan'a geldi

  Erzincan Valiliğini ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, daha sonra mehteran takımı eşliğinde Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen zafer yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşünün Ardından Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü törenine katılarak halka hitap eden Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Herkese karşı omuz omuza durmaya varız. Biz şehirlerimizin emanetini herkese karşı koruyacağız. Bugünkü işbirlikçilerin oyununu bozacağız. Gün birlik vaktidir. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı omuz omuza mücadele etme vaktidir. Türk, Kürt, Alevi’si ile 78 milyon tek bir millet, tek bir yürektir. Aziz Erzincanlılar her hafta sonu bir başka ilimizde birliğimizi sürdüreceğiz. Türk, Kürt kardeştir ayırım yapan 98 yıl önce de kalleşti, bugün de kalleştir." Dedi

Erzincan'da konuşan Davutoğlu, "100 yıl önce doğu ve güneydoğuyu bizden koparmaya çalışan çeteler ve istilacılar nasıl başarısız olmuşsa, bugün de yurt dışıyla işbirliği yapan çeteler başarısız olacaktır. Bugün bu milletin asli sahipleri huzurlarınızdadır. Siz bizim yanımızda, arkamızda oldukça, şehitlerimizin mesajını hissediyor, Alparslan'ın, Selahattin'in emanetine sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi. 

 

"Erzincan istila edildiğinde bu topraklarda ezanı susturmayız, bayrağı indirmeyiz diye harekete geçen yiğit Erzincanlıları selamlıyorum. Ziyaretimin üç sebebi var. Birincisi Erzincan'ın 98'inci kurtuluş yıldönümü. Bu toprak bize kolay emanet edilmedi. 900 kilometreyi yürüyerek kat ederek bize, "istiklalimiz, namusumuz, onurumuz, bayrağımız, ezanımız tehdit altındaysa yenilmez denen orduları yener" mesajı verdi. Bayrakları dik tutan o nesle selam ediyorum. 

 

''ARTIK ŞARK MESELESİ BİTMİŞTİR''

 

Vatanı bölmek, vatana ihanet edenlere karşı nasıl dik durduysak, bölücü terör örgütüne karşı da aynı şekilde dik duracağız. Bundan sonra her hafta sonunda bir Doğu, Güneydoğu Anadolu ilini ziyaret edeceğim. Mardin'in kaderi ile Erzincan'ın kaderini kimse ayırt edemeyecek. Şark meselesi diyerek doğuyu istila edenlere karşı, artık şark meselesi bitmiştir artık bundan sonra yükselen Türkiye Cumhuriyeti vardır. Doğu Anadolu ebediyen hür ve Türkiye'nin yüreği ve bileği olacak.

  

Editör: Doğu Gazetesi