Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında; "Sayın Cumhurbaşbakanımızın ortaya koyduğu basireti ile ve emniyet ile, halk ile bir araya gelerek bu belayı def ettik. Bu olayda çok büyük vatanseverlik örneği koyan medyamıza teşekkür ediyorum. Başından bu yana milletle beraber olarak vatandaşları en iyi şekilde bilgilendirmişlerdir. Bütün siyasi partiler görüş farklılıklarını bir tarafa bırakıp ay yıldızlı bayrağa sahip çıkmışlardır. Örnek vatanseverlik davranışlarından dlayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Demokrasi bayramımız 15 Temmuz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Milletimizin işlerini bitirdikten sonra tekrar meydanları doldurmasını rica ediyorum. Bu gün meclisimiz de toplanacak ve olaylar detaylı ele alınacaktır.
Fetullah Gülen bir terör örgütü mensubudur. İade talebini yaptığımız birisidir. Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu çete liderinin arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duran Türkiyeye dost değildir ve savaşın içindedir. Gerçek dostluk bu çete reisinin hak ettiği ceza ile buluşmasıdır" dedi.
Editör: Doğu Gazetesi