AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte helikopteriyle Erzincan’a geldi.

Başbakan Davutoğlu’nu Erzincan Havalimanı’nda, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, milletvekili adayları ve partililer karşıladı. Miting öncesi Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşlara AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Uğur Işılak konser verdi. Daha sonra kısa bir açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım açıklamasında; “bu ülke için 12 yıl boyunca çalışan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. 2002 yılından itibaren neler yaptıklarımızı anlatmayacağım çünkü siz onları biliyorsunuz. Havayolunu bölünmüş yolları ve daha sayamadığımız birçok şeyi siz çok daha iyi biliyorsunuz. Biz öncekiler gibi vaat verip sonra kabuğumuzu çekilmiyoruz. Biz ağzımızdan çıkan her sözün her projenin her çalışmanın arkasında durur gerekeni yaparız. Rahmetli Babaannemin lafı aklıma geldi. Allah rahmet eylesin derdi ki bol keseden boş vaatlerde bulunanlara kaval elin yel Allah’ın üfle babam üfle. Şimdi onların vaatleri de buna benziyor” dedi.

Daha sonra miting alanını dolduran binlerce vatandaşa seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bu millete bir tür Kürt baasçılığı şeklinde, Türk baasçısı CHP gibi, böyle yöntemlerle, baskıcı yöntemlerle milleti baskı altına almaya kalkarsanız, bilin ki bu millet baskılara boyun eğmez. Hele AK Parti hiç eğmez" dedi. Başbakan Davutoğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde, halka hitap etti.

Davutoğlu açıklamasında; 

“Demirtaş bu millete iftira ediyor”

Selam olsun, can Erzincan'a selam olsun. Akşama kadar bizi hasretle bekleyen 24 ayar Erzincanlılara, dostlarımıza, kardeşlerimize, bacılarımıza selam olsun. Etrafındaki dağlara, ortasındaki bağlara selam olsun, dağları bağları bereketli Erzincan'a selam olsun. Biz iyiliği adaleti severiz milletimize saygılı olmayı biliriz sorunların üstesinden gelmeyi biliriz herkesin acısını paylaşırız ama karşımıza geçipte bize kibirle konuşana haddini bildiririz. Demirtaş bu millete iftira ediyor. Demirtaş Türkü’ne Kürt’üne Alevisi’ne hakaret ediyor. Biz bunlara asla izin vermeyiz vermeyeceğiz. Birilerine yaranmak için bu millete iftira atanlara izin vermeyiz. Bizim tarihimiz belli Çanakkale’de neler yaptığımızı bilen biliyor. Bir olduk beraber olduk her şeyin üstesinden geldik. Dışarıya yaranmak isteyen Demirtaş barışçıl bir dil kullanırken bir taraftan da şiddete devam ediyorlar. Dün Erzurum’da mitinglere başlarken bütün partililere hayırlı kampanyalar diledim. Şiddetten uzak duralım dedim. Ama bakın bölücü terör örgütü ile birlikte Demirtaş ve etrafındakiler hala şiddet uyguluyorlar. Ağrı’da vatandaşlarımıza baskı yapmak istediler. Sonra Van’da Milletvekilimizin arabasını taşladılar büyük tahribat yaptılar. Erzurum’da Milletvekilimizi darp etmeye kalktılar. Şimdi de Siirt’te Milletvekili adayımıza saldırdılar. Buradan HDP’ye sesleniyorum. Demokrasi mücadelesi verecekseniz hodri meydan. Ama bu Milleti baskıcı yöntemlerle baskı altına almaya kalkarsanız bilin ki bu millet baskıya boyun eğmez. Hele AK Parti hiç eğmez.

“Mitingleri şenliklere döndürelim”

Her zaman demokrasiden yana olalım seçim kampanyalarını şenliklere döndürelim. Ama Hiçbir şekilde şiddete mahal bırakmayalım. Bütün partilere sesleniyorum. Güzel bir seçim kampanyası yapıyoruz baharı yaşıyoruz. Hep beraber güzelce insanca ve centilmence mücadele edeceğiz. Sonuçta ise sadece ve sadece milletin dediği olacak. baskılarla bizi engellemeye kalkışırsanız biz Türkiye Cumhuriyetinin her bir santimetre karesinde hiçbir yerde bu bayraktan taviz vermeyiz. Herkesi demokratik bir mücadeleye davet ediyorum.

“Depremler devletin kudreti ve şefkatini ortaya çıkarır”

Değerli Erzincanlılar 1939 depremi hala yüreğimizdedir biz yaşamadık ama hikâyelerini, acılarını, feryatlarını yüreğimizde hissettik. 1991 depremini yaşadık hatırlarız. Bu depremlerde Erzincan omuz omuzaydı. Sunisiyle Alevisiyle omuz omuzaydı. Allah Erzincanlıların birliğini bozmasın. Nifak tohumları ekmek isteyenlere fırsat vermesin. Dün Nepal’de bir deprem yaşadı. Onlara taziyemizi sunuyoruz. Çünkü biz her şeyden önce insanız her şeyden önce insana saygı gösteririz. Bakın işte eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark. Biz ülke olarak çok deprem gördük ve bir devletin kudreti ve şefkati böyle zamanlarda ortaya çıkar.

Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu dedi ki iktidara gelirsek Suriyelileri geri göndereceğiz. Bir zalim çıkmış çocukları katletmiş 300 bin insan öldürmüş ve o insanlar sığınacak tek yer olarak bize sığınmışlar.biz bağrımızı açtık o ise geri göndereceğiz diyor ve onları öldürülmek üzere ülkesine geri göndermeyi düşünüyor.

“ Kılıçdaroğlu uyuyor…!”

Kılıçdaroğlu Mısır’da İsrail de büyük elçimiz yok diyor bu Kılıçdaroğlu uyuyor ya da hafızasını kaybetmiş. Bizim İsrail’de elçimiz yok çünkü mavi marmara’da 9 vatandaşımızı katlettiler. Kılıçdaroğlu mavi Marmarada’ki olaylarda onları savundu. İsrail zulme devam ettikçe bizim israil’le dost olmamız mümkün değildir. İşte aramızda ki fark bu. Kılıçdaroğlu bize soru soruyor İsrail’e sormuyor. Çünkü korkuyor cesaret edemiyor. Şimdi Suriye’de elçimiz yok neden; çünkü o masum insanlara saldırıyor kimyasal silah kullanıyor. Biz mağdurun her zaman yanında oluruz biz ensarız zulüm göreni bağrımıza basarız geçmişimizde öyleydi şimdi de öyleyiz. Biz insanlık onurunu çiğneyenlerle dost olmayız, biz zalimlerle dost olmayız, biz darbecilerle dost olmayız. Biz mazlumların dostuyuz, biz özgürlükçülerin savunucusuyuz, biz daima adalet diyoruz.

“Paralelcilerle CHP aynı zihniyet”

Bizim mavi Marmara şehitlerimiz için bizi savunacağına israili savundu. Biz de biliyoruz bu paralelcilerle CHP aynı zihniyet. Şimdi Türkiye tam zirveyi yakalamışken mısırda demokrasi varken Türkiye mısır ile çok önemli hamlelere yürürken Mayıs 2013’de dünyanın en büyük hava limanını değerli bakanımız Binali beyin katkıları ile projesini yaptık başlatıyoruz. Türkiye’de 3. Köprü yapıyoruz. IMF borcunu kapatmışız. Bu durum kahire sokaklarını hareketlendirdi. Mısır’da demokrasiye ve Türkiye’de demokrasiye darbe vurmak için. Biriniz adı geziydi birinin adı sisiydi. Gezi ile Sisi’nin ne farkı var ikisi de aynı. Bunlar aynı bedenden çıktı. Biri Türkiye’nin Ortadoğu’ya ilham olmasını engellemek içindi. Türkiye’nin yükselmesini engellemek içindi. Mısır’da ortalığı karıştırarak demokrasiye darbe vurarak mısır’ı geriye götürdüler. Ancak Türkiye’de bu oyunları bozuldu amaçlarına ulaşamadılar çünkü Türkiye’de demokrasi vardı, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan vardı. Hepimiz kaya gibi davamızın, milletimizin arkasında durduk.

“2’de 2 yaparsanız 3’de ben olacağım”

Şimdi 7 Haziran’da demokrasi düşmanları karşısında Erzincan’da ki dağlar gibi sizinle beraber duracağız. Erzincan’da 2 de 2 yapacağız bunun için sizlerin de bizim arkamızda bu dağlar gibi duracağınızı biliyoruz. Siz iki gönderirseniz 2 ‘nin 3’ü de ben olacağım. Erzincan’da %70 bekliyorum sizlerden bunu yapacağınızı biliyorum. Biz kimseye boyun eğmeyiz. Demokrasiyi ve kazanımlarımızı kolay elde etmedik. Biz emek verdik ter döktük gözyaşı döktük emanetimize sahip çıktık. Başkalarının hayali bizim gerçeklerimiz oldu.

“Onlar konuşur AK Parti yapar”

Erzincan ile ilgili olan vizyonumuzu da paylaşmak istiyorum. Diğer dönemlerde neler olduğunu biliyoruz. Bizim ideallerimiz var. Şimdi Kılıçdaroğlu 12 yılda ne yaptınız diyor. Erzincanlılar siz bilirsiniz vizyonumuzu. Biz iktidara geldiğimizde Erzincan’da 8 km bölünmüş yol vardı şimdi ise 322 km bölünmüş yol var. Şimdi Kılıçdaroğlu duysun diye söylüyorum onlar konuşur AK Parti yapar.

“Erzincan hızlı trende kavşak şehir olacak”

Şimdi hızlı trende Ankara Eskişehir Konya’yı başlattık. İşallah Ankara-Sivas- Erzincan hattını yapıp Erzincan’ı yüksek hızlı tren ile buluşturacağız. Sonra da Erzincan-Bayburt-Gümüşhane’den karadenize ulaşacağız. Daha sonra hızlı treni Erzincan-Erzurum- Kars-Tiflis ve Bakü’ye ulaştıracağız. Bunun neticesinde bir kol Karadeniz’e. Bir kol Hazar Deniz’ine, bir kol da Akdeniz’e ulaşacak. Ve bunlar arasında Erzincan kavşak şehir olacak.

“Tıp Fakültesi’ne araştırma hastanesi yapacağız”

 Bizim dönemimizde kurulan Erzincan Üniversitesi Tıp Fakiltesi’ne Mengücek gazi araştırma hastanesi yapacağız diye söz verdim ve yapacağız. Tarım ve hayvancılıkta her zaman destek verdik vermeye de devam edeceğiz. Ergan kış sporları tesislerini biz yaptık burayı merkez haline getireceğiz. Sizlerde bu yürek ve azim varken bizi kimse durduramaz” dedi.

Davutoğlu son olarak MHP'den AK Parti'ye geçiş yapan İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan ve Akyazı Belediye Başkanı Yasin Beydili'ye AK Parti rozetlerini taktı.
Editör: Doğu Gazetesi