AK Parti Erzincan İl başkanı Mehmet Cavit Şireci açıklamasın da; “Sayın Başbakanımız yanında bulunan heyet ile birlikte ilimize teşrif ettiler. Heyette başbakan yardımcısı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Coşkun Bak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Gurup Başkan Vekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karaca, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Av. Serkan Bayram, Ulaştırma De4nizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ programa katıldılar.

Tüm Erzincan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmalarını sürdüren AK Parti Erzincan İl başkanı Mehmet Cavit Şireci, Başbakanımızı Erzincan’ımıza yakışır bir şekilde karşıladık. Erzincan Havalimanında Sayın Başbakanımız yaptığı konuşmasın da Erzincan’a 9 Milyar TL lik bir yatırım yapıldığından bahsederek İliç ve Refahiye ilçelerimizin Doğalgaza kavuşacağı müjdesini verdi. Mevcut Hastanenin yıkılarak yerine şehir hastanesinin yapılacağını aynı zaman da araştırma hastanesinin yanın da ki ek binanın tamamlanma müjdesini de verdiler. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu İpekyolu güzergahı projesinin de Erzincan’dan geçeceği müjdesini de verdi. Şehrimiz adına başbakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Erzincan Üniversitesinin Akademik yıl açılış törenine katılan başbakan Yıldırım Üniversite kurucu Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap hocamızın kültür merkezi açılışını gerçekleştirdi. Özellikle Üniversitede öğrencilerle birlikte iken yapmış olduğu açıklamasın da kredilerinin 470 TL olduğunu Eğitim bütçesinin de 11 Milyar TL den 132 Milyar TL’ye çıktığını ve Erzincan’da 24 Bin öğrenci sayısına ulaştığımızı belirtti. Organize sanayi bölgesinde yapılan toplantı da sanayicilerle ilimizin 6. Bölge teşvik gurubuna girerek yatırımcıların önünü açtıklarını ve artık altına el konulacak taşın daha hafiflediğini tüm hemşerilerimizin daha fazla yatırım yapmaları konusun da telkinler de bulundu.

Kemaliye Dutluca yolu temel atma töreninde bu yolun yılların hayali olduğu Kuzey Güney Hattının Kemaliye üzerinden geçeceği konusunda bilgi aktardığını belirten Başkan Şireci, 44 KM lik yol güzergahının 22 KM boyunca 16.5 Km lik kısmı tünel diğer kalan kısmının ise viyadük ve köprülerden oluşacağını müjdeledi. Son olarak Refahiye de Meslek Yüksek Okulunun temel atması ve aynı zaman da ENERYA firması tarafın dan doğalgaz dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen tüm programların miting şeklinde geçmesinde Erzincan halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Teşkilat olarak ilçe kongrelerinin de tamamlandığını belirten Başkan Şireci 11 Kasım’da Merkez İlçe kongresini yapacağız” dedi.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: Doğu Gazetesi