Kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında, hemşehrilerini, "Anam babam, yuvam yurdum, evim ocağım Erzincan, yiğitliğin, mertliğin, gaziliğin, şehitliğin şehri Erzincan. Başımı hiçbir zaman önüme eğdirmeyen Erzincan." diyerek selamladı.

Erzincanlılarla buluşmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında; “Bu gün memleketimde Erzincan’da sizlerle buluşmaktan, hasret gidermekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Şu manzaraya bak, sizlere yakışanda bu manzara bu meydan. Buradan Refahiye’yi, Kemaliye’yi, Kemah’ı, İliç’i Üzümlü’yü, Tercan’ı, Otlukbeli’yi Çayırlı’yı selamlıyorum. 16 Nisan Halk oylamasında Erzincan %60 ile evet dedi. Yeni hükümet sistemine, Başbakanı’na destek verdi. Evet oyları ile kabul etti. Şimdi millet sevdalısı liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı 24 Haziran’da seçmeye hazır mısın can Erzincan. Birlik için, bereket için cumhur ittifakını meclise en güçlü şekilde gönderecek misiniz? Değerli kardeşlerim cumhur ittifakı demek Türkiye’nin bekası demek. Cumhur ittifakı demek 15 Temmuz’da alçaklara karşı dimdik durmak demek. Cumhur ittifakı demek terörü bu ülkenin topraklarından tamamen kazımak demek. Cumhur ittifakında Ak Parti var, Milliyetçi Hareket Partisi var, ülkücü kardeşlerimiz var. Türkiye’nin istikrarı için istikbali için beraberiz, birlikte u kutlu yürüyüşü sürdürüyoruz. Değerli kardeşlerim 2023 vizyonu için emaneti yeniden ehline verecek miyiz? Vakit Erzincan vaktidir diyor muyuz? Vakit Türkiye vaktidir diyor muyuz? Değerli hemşerilerim geçtiğimiz yıl milletin zaferi ile çıktığımız referandumu niye yaptık, çünkü bu millet bir daha 15 Temmuz yaşamasın dedik. İşte Allah’ın rahmeti de geldi üzerimize. Ne diyoruz, beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi söylediğim tüm şarkılarda, her şey bana Erzincan’ı hatırlatıyor. Siyasi kriz, ekonomik kriz yok olsun, artık bu ilke bu işlerle uğraşmasın dedik, üstünlerin değil milletin hukuku esas alınsın dedik. O gün milleti denize dökmekle tehdit edenler, şimdi hangi yüzle destek istiyorlar, o gün kendi vatandaşlarına düşman askeri nazarı ile bakanları hatırlıyorsunuz değimli kardeşlerim. Bakın onlar bu seçimde tekrar hortladılar. Sizin evet kararını tanımayıp eğer iş başına gelirlerse eski sisteme geri döneceğiz diyorlar. Eski camlar bardak oldu, uyanın artık uyanın” dedi.

Erzincan'ın, AK Parti iktidarında, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin şahidi olduğunu vurgulayan Binali Yıldırım, "Şahit ol Erzincan, 15 yıl memleketimiz, baba ocağımız, Türkiye'nin her yeri için yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böldük, hayatları birleştirdik ama Erzincan'dan söylüyorum, yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin." Dedi.

Bugün Erzincan'a eli boş gelmediğini, 3 önemli projenin temelini atacaklarını aktaran Yıldırım, Erzincan'a yapılacak 500 yataklı hastanenin temelinin atılacağını bildirdi.

Erzincan'ın ciritçilikle meşhur bir şehir olduğuna işaret eden Yıldırım, "Erzincan'a Türkiye'nin atlarının besleneceği muhteşem bir hipodromun da temelini atıyoruz. Burada 5 bin hemşehrimiz iş, aş sahibi olacak." dedi.

Vasgirt Deresi'ni, Erzincan'ın rekreasyon alanına dönüştüreceklerini bildiren Yıldırım; "Sağlı sollu parklarıyla bahçeleriyle çok güzel bir mekan haline getiriyoruz. Işıkpınar'ı, Erzincan'ın parlayan, marka bir bölgesi haline getiriyoruz. Onun da temelini bugün atıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Diğer önemli bir proje, Erzincan-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın birinci bölümünün ihalesini yaptık. Yıllarca Erzincan'a, Türkiye'ye demiryollarına büyük hizmetleri dokunan, çalışma arkadaşım Süleyman Karaman yeni dönemde sizlerin desteğiyle Meclise gidecek, sizi en güzel şekilde temsil edecek. Erzincan'ın bütün işlerini takip edecek. Yine AK Parti'mize İl Başkanlığı yapan Burhan Çakır kardeşimiz de AK Parti Erzincan adayı olarak can Erzincan'ı en güzel şekilde Ankara'da temsil edecek” dedi.

Mitingin ardından Erzincan Belediye Sarayı önünde vatandaşlarla iftar yapan Başbakan Binali Yıldırım, hemşerileri ile hasret giderdi.

Editör: Doğu Gazetesi