Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Erzincan’ı ziyareti esnasında Devlet Hastanesi yerine cami ve kültür merkezi projesi sundu. Recep Akdağ projeyi olumlu karşılayarak gerekli desteklerin verileceğini söylemişti. Ancak daha sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları ile bu proje rafa kaldırılarak, Devlet Hastanesi yerine 400 yataklı modern hastane yapılması talimatı verildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Eski devlet hastanesinin yerine Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda en kısa zamanda Doğu Anadolu’nun en konforlu ve modern bir hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından çalışma başlatıldığını belirtti.

Erzincan AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, eski Devlet Hastanesinin geleceği ve Erzincan’daki Sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Karakelle açıklamasında; “3 Dönemdir AK parti Hükümetin de milletvekilliği yapıyorum özellikle hemşerilerim ile buranın, Devlet hastanesinin durumu ne olacak diye tartışmalar yapıldığında hep şunu savundum. Burası Devlet hastanesi Erzincan’ımızın olmazsa olmazı benim idealim de hep burada 500 yataklı Doğu Anadolu’nun hatta Türkiye’nin sayılı hastanelerinden biri olacak şekilde dizayn edilmesi. Doktoru ile odalarının tek kişilik olması ile her türlü sağlık hizmetinin sağlandığı bir hastane olması. Bu konuya sayın başbakanımız çok duyarlı ve çok sık devlet hastanemizin yeri konusunda görüşmelerimizi yapıyoruz. Biliyorsunuz hizmet adamı Türkiye sevdalısı Erzincan sevdalısı Sayın Başbakanımız bu konuyu yakından takip ediyor, Sağlık Bakanlığımızın yetkilileri yeri inceliyor kaç yataklı olabilir diye çalışmalarını yapıyorlar. 500 yataklı olması benim gönlümden geçen fakat yetkililerin vereceği rapor da önemli. Yaklaşık 47 bin metre karelik bir alan ilimiz Erzincan’ımız için çok güzel olacak inşallah.

Hastanemizin yapılması kadar doktor açıklarımızın da giderilmesi gerekiyor. Hatta çocuk cerrahimiz yok bunları da tamamlamamız gerekiyor. Burası sayın başbakanımızın memleketi mutlaka ayrıcalıklar olması gerekiyor. Erzincan tercih edilir bir il olması çok önemli bizler bunları başarmak ve sağlamak için çalışıyoruz. Önemli olan hemşerilerimizin taleplerinin yerine gelmesi. Yıllardır savunduğum ve sonuna kadar takip etmeye devam edeceğim hastane yerinin ben şimdiden günlümden geçen 500 yataklı ama yine de yer olarak mükemmel olan bu bölgemize sayın başbakanımızın talimatları ile Doğu Anadolu’nun en konforlu ve modern bir hastanesin yapılmış olacak.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesinde çalışmalar devam ediyor. Sadece biraz gecikme oldu oda projeye bir metre daha ilave söz konusu yani bir kat artırımı olacak. Dolayısıyla yeni bir proje çalışması oluyor çalışma yok gibi gözüküyor ancak öyle değil sadece yeni projeden kaynaklanan bir bekleme onu da yetkili firma çalışmalarında en kısa zamanda kapatacaktır. Burası biliyorsunuz 275 yataklı olacak tamamlandığında gerçekten çok güzel olacak, sağlık yönünden eksikliği olmayan tercih edilir bir il olma yönünde olacağız. Ben özellikle atıl durumda olan bir yeri bugün Araştırma hastanesi olarak kullanabiliyorsak, İlave yapılarak yatak sayısının artırımı sağlanıyorsa, kapanan değil daha modern bir hastanenin yapımından bahsedebiliyorsak bütün bunlar sayın başbakanımızın emekleridir talepleridir. Tüm hemşerilerim adına çok teşekkür ediyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve Erzincanlı hemşerilerime şimdiden hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi