Erzincan’a gelen Başbakan Yardımcısı Canikli Erzincan eski belediye önünde açılan Fotoğraf sergisinin açılışını yaparak halka seslendi.

Türkiye’nin dünyanın en azılı 3 terör örgütü ile en büyük mücadeleyi verdiğine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Canikli, şu şekilde konuştu; “Evet 15 Temmuz’da bu millet, karşı karşıya kaldığı en büyük saldırılardan bir tanesine şahitlik etti. 15 Temmuz önemli bir tarih. Bu millet yüzyıllardan beri istiklalini, bağımsızlığını hür yaşama iradesini korumak için her türlü bedeli ödeyerek bu amacına bu hedefine ulaşmış olan bir millet. Ve bu güne kadar nereden gelirse gelsin, milletin istiklâlini tehdit eden bütün saldırılara binlerce yıldan beri bu millet, gerekeni yapmış taviz vermemiş ve dünyada esaret altına alınamamış alınmamış bir kaç milletten biri olarak hayatiyetini sürdürmüştür. 15 Temmuz gerçekten çok hain çok kanlı bir kalkışmadır. Esas itibariyle bu saldırıyı gerçekleştiren perdenin de önünde gözükenler birer taşerondur, birer piyondur. Fethullahçı terör örgütü için de geçerli, bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütleri için de geçerli.  Onların hepsi birer piyondur. Onların hepsi haindir alçaktır. Esas oyun kurucular esas onlara talimat veren onları yönlendiren onları kullananlar başkalarıdır. Bunların da bilinmesi gerekiyor, elbette biliyoruz. Fethullahçı terör örgütünü bu ülkenin bağımsızlığını ortadan kaldırmak, bu toprakları islamsızlaştırmak için yüzyıllardan beri bu millete saldıranlar tarafından, piyasaya sürülmüş taşeronlardır. Zamanı gelmiştir onlar açısından ve kendi topraklarına kendi milletine, ihanet etmek için piyasaya sürülmüştür Fethullahçı terör örgütü bir hain örgüttür bir piyon örgüttür. Küresel güçlerin piyonudur. Uluslararası yüzyıllardan beri mücadele verdiğimiz o güçlerin bir maşasıdır piyonudur. Ve kanlı bir terör örgütüdür. Türkiye dünyanın en kanlı 3 terör örgütü ile aynı anda mücadele ediyoruz” diyerek konuşmalarını sürdürdü.

Daha Sonra Nurettin CAnikli, Vali Ali Arslantaş, Milletvekili Sebahattin Karakelle ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesti, sergilenen fotoğrafları tek tek inceledi.

Vatandaşlarla birer birer selamlaşan Canikli daha sonra Erzincan’da ayrıldı.

Düzenlenen Fotoğraf segisi açılışına Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi