Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Milletvekili Sebahattin Karakelle, Milletvekili Serkan Bayram, Vali yardımcıları Ahmet Türköz, Fatih Kaya, Dede Musa Baştürk, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, AK Parti Teşkilatı ve bazı kamu kurum müdürleri tarafından hava alanında karşılandı.

Yalçın Akdoğan hava alanında ki karşılamanın ardından, yeni hizmete giren Erzincanpark’ın açılışını gerçekleştirdi. Akdoğan Erzincanpark’ın açılış kurdelesini kesmeden önce bazı açıklamalarda bulundu. Akdoğan burada yaptığı açıklamasında, Erzincan’da yeni bir Alışveriş merkezinin açılması Erzincan ekonomisi açısından gerçekten çok önemli olduğunu, alışveriş merkezinin Erzincan ekonomisi için faydalı olacağını söyledi. Açılış kurdelesini Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Erzincanpark Saahibi Ahmet Tanoğlu ile birlikte kesen Yalçın Akdoğan AVM’nin Erzincanlılara hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Akdoğan Ahıska Türkleri ile ilgili açıklamasında ise; “Sizler geçmişte yaşadığımız acıları hüzünleri çok iyi biliyorsunuz. Bu yüzden ensar ve muhacir anlayışıyla bütün bu insanlara, kardeşlerimize kucak açacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

 Akdoğan, Erzincan’ın Ahıska Türklerini bağrına basacaklarından emin olduklarını, Türkiye’nin her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu, bu vesileyle de Ahıska Türkleri’ni Erzincan’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Akdoğan daha sonra Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından tekrar hava alanına giden Akdoğan burada Erzincan’a gelen Ahıska Türklerini karşıladı. Karşılamanın ardından Üzümlü İlçesi’ne geçen Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ahıska Türkleri için temin edilen konutların anahtar teslimini yaptı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Erzincan programının sona ermesi ile birlikte Erzurum’a hareket etti. 

Editör: Doğu Gazetesi