Gürkan açıklamasında şunları kaydetti; “Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilmem sebebiyle, geçtiğimiz günlerde  Erzincan ile ilgili bazı hususları istişare etmek üzere Sayın Başbakanımıza ziyarette bulundum. Yoğun programı içerisinde bizlere uzun bir zaman ayıran Başbakanımızla yaptığımız görüşmede kendisine Organize Sanayi Bölgesi ile alakalı iki talebimizi arz ettim. İlk olarak, OSB'de kurmayı planladığımız ve 4 Milyon TL'ye mal olacak 1000 kW gücünde Güneş Enerji Santrali ile alakalı Sayın Başbakanımızdan Kalkınma Bakanlığı üzerinden hibe talebinde bulunduk. Sayın Başbakanımız bu talebimizi olumlu karşılayarak Kalkınma Bakanlığına yatırımın toplam tutarı olan 4 milyon TL’nin hibe olarak verilmesi hususunda gerekli talimatları verdi.

İkinci talebimiz ise, Organize Sanayi Bölgesi içindeki caddelerin asfalt problemi ile alakalı oldu. Konu ile ilgili yaklaşık 6 Milyon TL'ye ihtiyacımız olduğunu Sayın Başbakanımıza ilettiğimde, yine bu talebimizi de olumlu karşılayarak Erzincan Organize Sanayi Bölgemizin yollarının asfalt sorununun çözümü ile ilgili Ulaştırma Bakanlığına gerekli talimatları verdi. Görüşmemiz üzerinden 24 saat geçmeden Kalkınma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Organize Sanayi Bölgemizin eksikliklerinin zaman kaybedilmeden giderilecek olması, Cazibe Merkezi Programı kapsamında ilimize gelecek olan yatırımcılar için büyük avantaj sağlayacaktır. Bu bakımdan Organize Sanayi Bölgemize ve İlimize çok önem veriyoruz. Bölgemizdeki alt yapı ve üst yapı eksikliklerinin bir an önce giderilmesi yeni yatırımcıların bölgemizi tercih etmelerinde etkin rol oynayacaktır.

Bu bağlamda şehrimizin ve Organize Sanayi Bölgemizin sorunlarıyla hemhal olan Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM'a, Milletvekillerimiz Sayın Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram ile Sayın Valimiz Ali Arslantaş olmak üzere çalışmalarımızda desteklerini bizden esirgemeyen Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis Üyelerimize sonsuz teşekkür ederiz.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi