Toplantının açılış konuşmasını yapan İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin,; "Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Müdürüm, Kıymetli Erzincan Valiliği Basın Müdürüm ve İlimizin güzide Basın Kuruluşlarının çok değerli temsilcileri İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde yapılan Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz. İletişim Başkanlığı kurumsal olarak bünyesinde birbirinden önemli birçok kurumu barındırmaktadır. İletişim Başkanlığımızın İlişkili Kuruluşu olan TRT'nin yanında bağlantılı kuruluşu olan Basın İlan Kurumu ve Anadolu Ajansı ile çok geniş bir teşkilata sahip olmakla beraber Ulusal ve uluslararası kamuoyunda ‘Türkiye markasını güçlendirmek’ amacıyla birbirinden önemli çalışmalar yürütmektedir." dedi.

İletişim Başkanlığımız tarafından yapılan tüm çalışmaların kamuoyuna duyurulmasında basın kuruluşlarımızın ve basın mensuplarımızın her türlü desteğini bugüne kadar hissettiklerini kaydeden Yahya Tekin, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Prof. Dr. Fahrettin Altun öncülüğünde çok önemli çalışmalara imza atmaktadır. Uluslararası platformlarda Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda savunuculuğunu ve sözcülüğünü yapan Başkanlığımız, Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik içeriden ve dışarıdan gelen her türlü saldırıda insiyatif alarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ulusal ve uluslararası toplum nezdinde her yönüyle doğru ve güvenilir bilgilerle tanıtmak amacıyla içerde ve dışarıda stratejik iletişim ile yeni nesil iletişim araçlarını etkin kullanarak Türkiye’nin tezlerinin anlatılması, tanıtılması ve hayata geçirilmesini sağlayan projeler ve politikalar üretmekte, ulusal ve uluslararası kamuoyuna doğru, tutarlı ve güvenilir bir Türkiye imajı sunmak için önemli çalışmalar yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye aleyhinde yürütülen ve son yıllarda birçok örneğini tecrübe ettiğimiz kara propaganda faaliyetlerinin önlenmek amacıyla haksız saldırı ve eleştirilere anında cevap vererek milli bir savunma yaptığını" belirtti.

Erzurum Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Tahsin Şahin, 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren Erzincan'da gazetelerin Erzincan Valiliği'nden aldıkları ilanların artık Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Müdürlüğü'nden alacaklarını ve faturaları kurumlara değil direk olarak Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Müdürlüğü'ne kesileceğini belirtti.

Şahin ayrıca yerel gazetelerin  bölgenin sesi olduğuna dikkat çekerek;  “Gazetecilik bir kamu görevidir. Bir gazete yayın yaptığı bölgenin gözü kulağıdır. Eğer biz hep birlikte hem içerik olarak hem de görsel olarak kaliteli bir gazetecilik ortaya koyabilirsek, Bölgemizde da önemli bir hizmet etmiş oluruz. Bizler bu görevlerde hem Bölge  halkına hem de siz değerli basın mensuplarına hizmet için bu koltuklarda oturuyoruz. Eğer bir sorununuz olursa 24 saat arayabilirsiniz. Telefonumuz sürekli açık” ifadelerini kullandı.

Erzincan İletişim Bölge Müdürü Yahya Tekin; "İletişim Başkanımız Prof. Dr. Fahrettin Altun'un selamlarını ileterek, günün anısına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan yayınlar ile “15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız” bilgi setini, toplantıya katılan Basın Kuruluşu temsilcilerine hediye ederken İletişim Başkanlığımızın yaptığı tüm çalışmaların kamuoyuna duyurulmasında verdikleri desteklerden dolayı tekrar teşekkür ederek, çalışmalarınızda başarılar dilerim" dedi.

Erzurum Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü, ayrıca Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Başöğretmen  toplantı salonunda kamu kurumlarının ilgili personellerine bilgilendirme yaparak resmi ilan ve reklamların gönderilmesi hakkında uygulamalı eğitim verdi.

Editör: Doğu Gazetesi