Erzincan Belediye Başkan Adayları kimdir?

CEMALETTİN BAŞSOY KİMDİR?

Erzincan'da doğan Cemalettin Bassoy, ilk ve orta öğrenimini Erzincan'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İsletme Fakültesi'nden mezun oldu. 27 yıllık kamu hizmetinden sonra emekli olan Bassoy, STK'larda aktif görevler üstlenmiş; Ak Parti Erzincan Merkez ilçe Başkanlığı ve Ak Parti Erzincan İl Başkanlığı görevlerin de yürütmüştür. 30 Mart 201 4 Yerel Seçimlerinde Erzincan Belediye Başkanı seçilen Cemalettin Başsoy, evli ve üç çocuk babasıdır.

BEKİR AKSUN KİMDİR?

1967 yılında Erzincan’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra 1987 yılında da Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Yüksek Okulu’nu tamamladı. 1988-2006 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak çalıştı. 2006 yılında ticarete atıldı. MHP’de İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Vekilliği, İl Başkanlığı ve üst kurul delegeliği kademelerinde yer aldı. Bekir Aksun, evli ve 3 çocuk babasıdır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de MHP’den Erzincan İl Belediye Başkan adayı oldu.

İSMAİL TAŞ KİMDİR?

1966 yılında dünyaya gelmiş olan İsmail Taş, Erzincan'da doğdu. Erzincan ilinde bulunan Tercan Yatılı Bölge Okulu'nda ilk ve orta öğretimini tamamladı. 1991 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nden lisans diplomasını aldı. Yüksek lisansını Beykent Üniversitesi'nin Fen Bilimleri Enstitüsünde yer alan İç Mimarlık alanında yaptı. Askerlik hizmetini Hava Harp Okullarının İnşaat Daire Başkanlığı bölümünde Teğmen olarak gerçekleştirdi. İsmail Taş, iş hayatına atıldığı ilk yıllarında inşaat ve mimarlıkla uğraştı. Bu alanda hizmet veren birtakım büyük firmalarda belirli bir süre yöneticilik yaptı. Erzincan Sanayi & İş Adamları Derneği, Erzincan Kültür & Eğitim Vakfı ve Erzincan Dernekler Platformu yer alır. İsmail Taş, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Erzincan Belediye Başkan adayı oldu. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Editör: Doğu Gazetesi