BBP İl Başkanı Altınoluk, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Belediyecilik uğruna bedel ödemeyi göze aldığınız bir alanda sizin sözünüzün itibar olduğu kadar milletin ümidi olma imtiyazına dönüşebilir bir yönetimdir belediyecilik. Milleti için fedakârlık etme ve ağırlaşan memleket şartlarını ödemek için fedakârlıklarını göze almış bir başkan olmalıdır. Helalinden bir istikbal diye milletten oy istemek ve milleti aldatmak olmamalıdır.

Belediye başkanı fikrini namusu bellemeli ve namusunu Erzincan’a azık edebilmelidir. Devletin, milletin kendine sağlamış olduğu izzeti itibarı kendini zenginleştirme imkânına dönüştürmemelidir. Milletin ümidinin bitmeye yüz tuttuğu zamanlarda milletin umudu olmayı başarıyorsa, bu başarıyı kuvvete, kudrete, sonra iradeye, sonra adalete ve başarıya dönüştürebiliyorsa, başkandır, başkan adayı ümit haline gelmiyorsa o zaman adayı sorgulamak gerekir.

Kendisini Ümit haline getiremeyen bir yönetici olmaz, Ümidi yöneten olmalı. Çünkü Ümidi olanlar milletin kılavuzu olurlar, böyle olursa millet itibarlarını ve onlara hizmet imkânı verir. Belediyecilikte layık olanı layık olan yere getirmelidir. Hepimiz kendi işimizi yaptırırken liyakatlı olan adamı çok rahat buluruz. Belediye mevzu bahis olunca taraftar aranıyor. Şöyle bir asabiye var, bizden misin, bizim mahalleden misin, bize mi oy verdin, bizim okullardan mı mezun oldun böyle bir üslupsuzluk belediyeciliğin bütün mekanizmasını alt üst eder. Biz Erzincan’ı kim yönetsin derdinde değiliz, Biz Erzincan’ı ne yönetsin iddiasındayız.

Erzincan’ı ahlak yönetsin, Erzincan’ı zarafet yönetsin, belediyenin malını her şeyden aziz bilme ahlakı yönetsin. Erzincan’ı kendi yanı, yandaşını kayırmak değil, hak edeni hak ettiği mevkie getirme sorumluluğu yönetsin. Siyasi özelliklere sahip olan kimse Erzincan’ı yönetsin.

Erzincan Büyük Birlik Partisi il teşkilatı olarak aday çıkaracak mısınız sorusuna oldukça net cevap veren BBP Erzincan İl Başkanı Tolga Altınoluk, “evet adayımız var” cevabını verdi.

Erzincan’da demokrasi şartlarının ağır olduğunu belirten Altınoluk, Erzincan’da bir şeyler söylemenin bedeli bu kadar ağırlaşırken bugün, Gücü olan, siyasi güç karşısın da gençlerimiz dâhil, iş adamlarımız, esnafımız dâhil siyaset dilinin dehşetinden korktukları için son güne kadar adayımızı açıklamayacağız.

Kimseyi kırmadan, dökmeden taraflaştırmadan, kimseye Bühtan etmeden, kimsenin şahsi zafiyetlerini kendimiz için bir sığınacak malzemesi yapmadan doğruyu kuvvetlendirecek yerde bulunmak, siyasetin bugün kendine oy avcılığı yapabilmek için alan arayan siyasi ıslahına malzeme olmadan hakikat yolunda yol yürüyeceğiz” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi