Aksun mesajında şu ifadeleri kullandı; “Kardeşliğin, dostluğun değişmeyen adresi olan bayramlar Allah’a manen ve ruhen yaklaşmanın eşsiz bir fırsatıdır. İnanıyorum ki Allah rızası için kesilen kurbanlar birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirecek, Allah’a ettiğimiz dua ve niyazlar huzur ve selamet arayışımızın manevi mükâfatı olacaktır.

Son yurdumuzda aziz milletimizin varlığını güvenceye alacak ve ebedi kılacak en önemli hususların başında milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılmak ve layıkıyla yaşamak gelmektedir.

Her bayram bir gönül alma, her bayram kucaklaşma, kaynaşma ve bir yakınlaşma vesilesidir. Bayramlar büyüklere hürmetin, küçüklere muhabbetin, akraba ve yakınlara şefkatin daha da fazlalaştığı müstesna zamanlardır.

Temennim birliğimizin, varlığımızın ve geleceğimizin, her günümüzün bir bayram günü gibi geçmesi, her anımızın iyilik ve doğrulukla zenginleşmesidir.

Bu düşüncelerle karışıklık ve kaos içinde dalgalanan İslam coğrafyasının ve bütün din kardeşlerimizin huzur ve esenlik bulmasını niyaz ediyor, bayramlarını tebrik ediyorum.

Aziz milletimizin, Türk Dünyasının ve tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, kurban ibadetlerinin Cenab-ı Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi