Şehir genelinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, yol genişletme ve kaldırım çalışmalarının tamamlandığı belirterek bazı caddelerde yapılan yol genişletme ile “Erzincan’ımızın trafik yoğunluğunun işlek olduğu yerlerde trafik akışlarında büyük rahatlık sağlandı dedi.Cansuyu ve kanalizasyonla ilgili sıkıntılar vardı. Geçen sene buranın alt yapısını hemen hemen tamamladık. Bu sene de elektrik hatlarının yer altına alınması, yağmur hatlarının döşenmesi ayrıca kaldırımlarının yapılması ile ilgili çok ciddi bir çalışma yaptık ve sona doğru yaklaştık. Tabii kaldırımlar yapılırken yeni bir uygulama her kaldırımın üzerinde belli noktalarda çeşmeler koyduk. Çöp kovalarının yerlerini koyduk dedi.

Ayrıca TÜRKSAT Telekom gibi birçok alt yapının da tamamlanarak hemşerilerimizin hizmetine sunmaya çalıştıklarını belirten Başkan Başsoy, Şu anki yapılan çalışma tabii ki buranın trafik yükünün hafiflemesi için yol genişlemesinin de birlikte yapılması gerekti. Kaldırımları biraz daralttık yolu genişlettik. Çünkü bu yol kenarında parklar neticesinde de baya trafik akışında ciddi sıkıntılar olmaktaydı. Şu anda yolun genişliği neredeyse 30 metreyi buldu ve çok daha rahat bir trafik akışı olacak. İnşallah önümüzdeki hafta burada asfalt çalışmasına başlayacağız.

Bazı zamanlarda yapbozlar olabiliyordu. Asfalt neden bozuldu diye bu caddeyle ilgili de alt yapısı tamamlanmadan asfaltını yapmak istemedik. İnşallah önümüzdeki hafta asfaltı yağmur hatlar her şeyi tamamlanmış olarak hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Burada tabii yaklaşık olarak bu caddenin yapılması ile ilgili maliyet yaklaşık 2,5-3 milyon TL civarındadır. Yani sadece bu caddeden bahsediyoruz. Bunun gibi Erzincan’ da onlarca caddede çalışma var. Mesela Bahçesaray caddesinde var, Yaşar Akansel caddesinde var. Önümüzdeki günlerde milli egemenlik bulvarında yeni bir çalışma açacağız, Kırklar caddesinde var, Talip Kaban bulvarında çalışma var, Şehrin muhtelif yerlerinde yaklaşık 20 noktada alt yapı ve üst yapı ile ilgili çalışmalarımız son sürat devam ediyor.

Yeni bir Erzincan sloganı ile yola çıktıklarını ve yaşanabilir bir Erzincan’ı hemşerilerimize takdim etmek için ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten başkan Başsoy,  Bunlar tabii ki olması gereken şeyler bu güne kadar nitelenmesi belki yadırganabilir ama imkânlar ölçüsünde şuanda güçlü bir iktidar, güçlü bir hükümet, Sayın başbakanımızın başbakanlığı devir aldıktan sonra ki bize vermiş olduğu destek ve güçle elimiz daha da güçlendi. Hem şehir içi ile ilgili projeler hem de dev büyük yatırımların projelerini tek tek hayata geçirmeye başladık. Hemşerilerimiz için ne yapsak ne kadar güzel hizmetler sunsak azdır. Burası Erzincan burası başbakanımızın memleketi ve bu şevkle ve aşkla çalışıyoruz ve dışarıdan gelen misafirlerimiz Erzincan’daki değişim ve dönüşümü her yerde dile getiriyorlar.

Hem yeşil alanlarda hem bulvarlarda hem caddelerde hem mahallelerde yapılan değişim artık kendini göstermeye başladı. Ara bulvarlar ve ara caddelerden sonra ana caddelere gireceğiz. Ana caddelerdeki çalışmalarımıza da inşallah önümüzdeki aylarda başlamış olacağız. Şehrin genel aydınlatmasıyla ilgili start da verildi. İlimiz pilot bölge olarak ilan edildi ve her şeyiyle aydınlatmasıyla, asfaltıyla, kaldırımlarıyla, çöp dönüşüm sistemleriyle, yeşil alanlarıyla yaşanabilir bir kenti hemşerilerimiz, torunlarımıza, gelecek nesillerimize hediye etmek için çalışıyoruz. Bu şehir hepimizin bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Herkesin sahiplenmesi gerekir. Noksanlarımız olabilir, noksanları yapıcı eleştiriler olarak bize bildirmenizde hiçbir mahsur görmüyoruz. Bunu da bekliyoruz.

Hemşerilerimizden yeri geliyor eleştiri alıyoruz ama bunlar da bizim çalışma şevkimizi daha da kamçılıyor diyen Başkan Başsoy, noksanlarımızı görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi