Çakır mesajında: “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. yıldönümünde Ulu Önder’in aziz hatırasını saygıyla yâd ediyor, Türkiye Cumhuriyetinin bu gün geldiği nokta ile gurur duyuyoruz.
            Ulu Önder, entelektüel ve ileri görüşlü kişiliği ile barışçı dünya görüşü ile insana ve insanlığa önem veren devlet anlayışı öne çıkmış, insanlık tarihinin gördüğü en büyük devlet adamlarından biridir. Geçtiğimiz yüzyılın başında verilen kurtuluş mücadelesi, tarihte eşine zor rastlanır bir askeri deha ve milli duruş ürünüdür. Akabinde kurulan Cumhuriyet de son yüzyılın modern yönetim anlayışına uygun, millet egemenliğine dayalı, yeniliklere açık bir devlet olarak öne çıkmış ve bu gün gelinen noktada Gazi tarafından adı konulan hedefe uygun şekilde Muasır Medeniyetler Seviyesine çok yaklaşmıştır. Verilen milli mücadelenin mimarı olarak tarihe adını yazdıran Mustafa Kemal’in, aynı zamanda bölgesinde ve dünyada lider olmaya namzet bir devlet kurduğunu bu gün gelinen noktada yakinen müşahede etmekteyiz.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 75. yıl dönümünde Gazinin ve şahsında tüm silah arkadaşlarının önünde saygı ile eğiliyor, kendisini rahmet ve şükranla yad ediyorum. 
Editör: Doğu Gazetesi