Erzincan İl Genel Meclisi nisan ayı toplantıları beş oturumda yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Yıldız, başkanlığında gerçekleşen toplantılarda Erzincan’daki yatırım çalışmalarının yanı sıra altyapı, içme suyu ve sulama kanalı yapımları ile ilgili kararlar alındı. Toplantıların ilk oturumunda kanun gereği iki yıllık görev süresi dolan İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Yıldız yapılan seçimle 22 meclis üyesinin oyunu alarak güven tazeledi. Toplantıda ayrıca başkan vekilliği, encümen üyeliği ve komisyon üyeliği seçimleri yapıldı. Meclis Başkan Vekilliğine ise İl Merkez Meclis Üyesi Hüseyin İlter, Otlukbeli Meclis Üyesi Recep Gündüz seçildiler.

Seçim sonrasında bir teşekkür konuşması yapan Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız; “5302 sayılı yasanın 11. Maddesi gereği iki yılın bitiminde, yapılacak olan ilk mahalli idareler seçimlerine kadar geçecek süre içinde meclisimiz yeniden meclis başkanı, başkan vekilleri, divan kâtip üyelerini biraz önce yaptığımız gizli oylama usulü ile belirlemiştir. Meclis üyelerimizin meclis başkanlığı için şahsıma yeniden güvenlerini sundukları için şükranlarımı sunuyorum. Şanlı geçmişimizden güç alarak, büyük hedefleri önümüze koyarak ve bu hedeflere varmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Birbirimizi seversek ve bu büyük işleri yapabileceğimize yürekten inanırsak, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.

Geçtiğimiz iki yıllık hizmet dilimi süresinde birlik-beraberlik ve kardeşlik anlayışı içerisinde olduğumuzu da kamuoyumuz yakından takip ede gelmiştir.

Bugüne kadar olduğu gibi meclisimiz, ikinci hizmet diliminde de başta sayın valimiz, vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız, milletvekillerimiz, il özel idaremiz genel sekreterliği, birim müdürleri ve personeli ile meclisimizin yazı işleri personeli ve köy muhtarlarımız ile uyum içinde çalışmalarımıza devam edilecektir.

Öncelikle amacımız var olan kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmak olacaktır. Yine öncelikli ihtiyaçlar tespit edilerek harcamaların bu esaslar doğrultusunda yapılmasına gayret gösterilecektir. Bu dönemde de yapacağımız çalışmaların, milletimizin, Erzincanımız’ın esenliğine, huzuruna, mutluluğuna, devletimizin her yönden daha da gelişmesine katkı sağlayacağını diliyor ve umuyorum. Belirtmek isterim ki, meclis olarak gerçekleştireceğimiz faaliyetleri, anayasaya, kanunlara ve mevzuata uygun olarak tam bir tarafsızlık içinde yürütmenin gayreti içinde olacağız. Herkese eşit mesafede olacağız. Bundan emin olabilirsiniz. Tüm meclis üyelerimizin, meclisimizin etkin ve verimli bir şekilde çalışmalarında saygınlığın korunmasında gereken hassasiyeti göstereceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeniden şahsıma göstermiş olduğunuz güven için tekrar teşekkürü bir borç biliyor, geçmişte meclisimizde görev yapıp ebedi âleme göç edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık içinde ömürler diliyor, yeni dönemin il genel meclisimize hayırlı olmasını niyaz ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi. Toplantı sonrasında meclis üyeleri Başkan Yıldız’ı tebrik etti, birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör: Doğu Gazetesi