Belediye ekipleri bir taraftan Cumhuriyet, Mimar Sinan, Halit Paşa ve Akşemsettin mahallelerinde kaldırım çalışması gerçekleştirirken diğer taraftan yine Halit Paşa mahallesinde 1272 sokakta asfalt kaplama çalışması gerçekleştiriyor.

Çalışmalarını ana arterler ve vatandaşların sık kullandığı cadde ve sokaklardan başlayan Erzincan Belediyesi, geçen yıl 60 Bin Ton asfalt serimi ve birçok bölgede kaldırım imalatı gerçekleştirmişti. Bu sene ise 30 milyarlık bütçe ile yaklaşık 100 km yol kaplaması 148 km de kaldırım imalatı gerçekleştirmeyi planlıyor.

 

 Halit Paşa Mahallesinde gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasının akabinde Mimar Sinan ve Cumhuriyet Mahallelerinde çalışmalara başlayacak. Şehir genelinde yürütülen yol kaplama çalışmaları Kasım ayı itibariyle %70 oranında tamamlanmış olacak

Gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı vatandaşların da takdirini kazanan Erzincan Belediyesi yol ve kaldırım problemini bu yıl çözmeyi hedefliyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Halit Paşa Mahallesinde bu yıl 10 Bin m2 kilit parke ve kaldırım tadilatı, 17Bin m2 asfalt kaplama çalışması gerçekleştirecek. Şehrimizin en büyük problemi olan kaldırım ve yol problemini çözmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak 60 km asfalt 20 km kilit parke kaplaması gerçekleştirdik. Bu yıl ise asfalt ve kaldırım çalışmalarına 30 milyon TL’lik eski parayla 30 trilyonluk bütçe ayırdık. Ayrıca 25 bin tonluk yani 40 km'lik yeni bir asfalt ihalesi gerçekleştireceğiz. 2015 yılında bu işi kalıcı olarak çözeceğiz ”dedi.

Editör: Doğu Gazetesi