Başkan Başsoy öncelikle eski Devlet Hastanesinin geleceği ile ilgili gündemde tepkilere neden olan yeşil alan ve cami projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Erzincan’da iki yıl içerisinde faaliyete girecek olan yeni hastane ile birlikte devlet hastanesi alanının değerlendirilmesi için Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bir proje sunduklarını, sundukalrı projeye Erzincanlıların ihtiyaçlarına göre şekil vediklerini söyleyerek medyada yer alan tepkilere cevap verdi.

Başkan Başsoy’un yapmış olduğu basın açıklamasının tamamı ise şu şekilde; ‘‘ Sağlık Bakanımız Erzincan’ımızı ziyaret etti. Bu ziyaretin asıl amacı biliyorsunuz 15 Temmuz  gecesi yapılan darbe girişimiyle ilgili bakanlarımız milletvekillerimiz il il dolaşıyorlar illerin moral ve motivasyonunu  yüksek tutmak için halkla buluşuyorlar ve darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşıyorlar. Bu bağlamda Sağlık Bakanımızda Erzincan’ımızı ziyaret etti. Bir dizi ziyaretlerinden sonra  sağlıklı ilgili toplantı yaptı. Türkiye sağlıkta büyük bir reform yaptı. Hatta bir çok hasta Türkiye’ye tedavi olmaya geliyor. Bu yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum.  Erzincan’la ilgilide hem sağlıkla ilgili toplantımızda, hem de belediyeyi ziyaretinde sağlıkla ilgili konular konuşuldu. Erzincan’ın sağlıkla ilgili problemlerini konuştuk. Burada  izah ettiği bir şey vardı. Sağlık personel yeterli değil deyince  bütün teknik personelden sayılar istedi ve Türkiye genelinde diğer iller bazında kıyaslama yaptı nüfus oranlamasına göre ve Erzincan’ın diğer ellerden çok çok üstün olduğunu belirtti. Bu sevindirici bir durum . Konuşmasına devam eden Başşsoy, Bakanın ziyaretindeki açıklamalarını dile getirerek  240 yataklı bir hastanenin olacağını söyledi. Çokta modern bir hasta hane yaptırıp Türkiye’de sayılı hasta hanelerden biri olacak. Hasta hane olarak neden orası tercih edildiğini de dile getiren Cemalettin Başsoy, 2010 mimar revizyonunda  Erzincan’ın sağlık kampüsü olarak belli bir yer belirmemiz gerekiyordu. Hizmetlerin tek noktada verilmesi  her alanda kalite yönünde olsun , hızlılık yönünden olsun , sağlık yönünden olsun  bu hizmetlerin tek noktada verilmesi bir avantajdır. Bu nedenle bizim tercihimiz şehrimizin Başbağlar Mahallesinde büyük bir kampüsü sağlık alanı olarak ayırdık. Araştırma hasta hanemiz 220 yataklı . 270 yataklı yeni bir hasta haneyle birlikte 490 yataklı bir hasta haneye çıkmış olacak.

 

Şehirde planlama belediyenin işidir

 

Geleceği şehre hazırlıyorsanız  bazı alanlarda bazı hizmetlerin  yapılmasını yönlendirmeniz gerekiyor. Bunlarda 2010 imar planında sağlık kampüsü alanında saydığım bütün unsurlar tek tek yerine oturuyor. Bütün hizmetler yeni yerinde tek elden de faaliyet gösterecek. Yeni hasta hanemizde araştırma hasta hanesinin yanında birbirine tünelle bağlanacaktır. Devlet hasta hanesi  bir ara ücret yönünden döner sermayesi iyi olmadığından bir çok doktoru, sağlık personeli tayin istemek zorunda kalıp gittiler. Bizde düşündük taşındık bu tür hizmetlerin ayrı ayrı noktalarda verilmesinin sıkıntı olduğunu gördük. Vatandaşlarımız bu noktalarda çok sıkıntı yaşıyordu. Bizler bir noktaya gidildiğinde vatandaşların tek noktada hizmet almasını sağlamak istiyoruz.  B

 

Devlet hastahanesinin yeri gelecek nesillere kalacak

 Bu hasta haneler tam kapasiteli hizmete geçtikten sonra  bu devlet hastahanesi de yukarı taşınacak. Burası boşaldıktan sonra biz belediye olarak bu arsanın yeniden fiziki binalarla doldurulmaması  için ve buranın yeşil alan olarak kalması , gelecek nesillere şehir alanlarında dev park alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bunu da sağlık bakanımız belediyeye geldiğinde , yeni hastahane yapıldıktan sonra  burada bir boşalma olacak ve benimde teklifim dört yolda güzel bir Osmanlı mimarisiyle oluşan bir cami olması.  Bakanımızda yeşil alan kalmak şartıyla belediyeye vereceğini söyledi ve bizde yanına sağlık merkeziyle hizmet vermeye devam edeceğiz. Tatbiki bir süreç bunun hemen yapılması mümkün değil ve bizim düşüncemiz bu şekilde.”

Editör: Doğu Gazetesi