Başsoy mesajında; “Cumhuriyetimizin müessisi Gazi Mustafa Kemali ebediyete intikalinin 79. Yıl dönümünde saygıyla yâd ediyorum. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde istiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen vatanına ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları göğüsleyecek ve düşmanı yenilgiye uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir.

Türk milletinin refahı ve mutluluğu için sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan Gazi Mustafa Kemal, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, meşruiyetçi çizgisi, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla, dönemin diğer liderlerinden ayrılmaktadır.

O'nun öncülüğünde Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılâp ve reformlar, demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlatmıştır.

Bizler özellikle son 15 senedir Gazi Mustafa Kemal’in hedeflediği Muassır medeniyetiyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Dışa bağımlı bir Türkiye’den kendi teknolojisini üretip pazarlayan bir Türkiye ye ulaşmanın mutluğunu yaşıyoruz. Tabi bizleri bu mutluluğa eriştiren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Medar-ı iftarımız Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendilere sonsuz teşekkürlerimi arz ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi