Türk Kızılayı, 2007 yılından bu yana sürdürdüğü Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’nda bu yıl hayırseverlere “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla sesleniyor.
Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, “Türk Kızılayı, kurban etlerini binlerce mazlumun sofrasına ulaştırmaya devam ediyor. Uygulanacak yöntem ile ihtiyaç sahipleri sadece kurban döneminde değil, yıl boyu kurban eti yardımlarından yararlanabilecek" dedi.
Türk Kızılayı’nın, “Kurban’da Kızılay Modeli” uygulaması sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini vurgulayan Bayata, “Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, kurban bayramının ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.”
Hayırseverlerin yurtiçi kurban vekalet bedelinin 650 TL, yurtdışı kurban vekalet bedelinin ise 350 TL olarak belirlendiğini sözlerine ekleyen Bayata, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Kurban döneminin ardından Türk Kızılayı, vekalet sahiplerine teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan DVD gönderecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Türk Kızılayı Erzincan şubesini ziyaret ederek ya da telefonla ulaşarak
nakit ve kredi kartı taksit seçenekleri ile bağışlarını yaparak vekaletlerini bırakabilecekler” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi