Erzincan Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ Beldesinde yapılan TOKİ (Toplu Konut İdaresi) konutları vaat edilen fiyatların çok çok üstünde satışa sunuldu.Geçtiğimiz hafta sonu yapılan kura çekimi programına TOKİ, İl Özel İdaresi yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Daha önce müracaat için, 5 bin tl yatırılması istenen vatandaş kuraların yapıldığı gün büyük bir moral bozukluğu ile karşı karşıya kaldı.
Kurası çekilmek istenen evlerin tutarının bekledikleri tutarın çok çok üzerine çıktığını farkeden vatandaşlar, A tipi 90 metreka 2+1'lik dairenin fiyatını 73 bin TL, B tipi 108 metrekarelik 3+1 lik dairenin fiyatını ise 79 Bin TL olarak beklerken TOKİ'nin verileri bu konuda büyük bir hayal kırıklığı yaşanmasına sebep oldu.
TOKİ, vatandaşın sabırsızlıkla beklediği A tipi konutlar için 113 Bin TL, B tipi konutlar için ise 133 Bin TL fiyat belirledi. Bayırbağ'da yapılması planlanan kura çekimleri, fiyatları yüksek bulanların kura çekmeye gitmemesi sebebiyle gerçekleşmedi. TOKİ görevlilerinin Noter Huzurunda biz kuraları yalnız başımıza da çekeriz düşüncesi de gerçekleştirilemedi.
Bayırbağ köyü muhtarı Yaşar Eser, “TOKİ fiyatlarda indirime gitmeli ve bu taksitler, vaat edildiği gibi 300 - 350 TL arasında olmalı. Bize söylenen fiyatlarla alakasız. Bu yüksek fiyatların karşımıza çıkması bizi şoka soktu. Ayrıca beldenin suyu TOKİ’ye asla yetmez yeni bir sondaj çalışması yapılmalı ve su gereksinimi gidermeli” dedi.
Kurayı takip eden, ancak kura çekmeyen hak sahiplerinden ismini vermeyen bir vatandaş yaptığıaçıklamasında; “ TOKİ bize daha önceden verilen fiyatların çok üstünde fiyatla geldi. 73 bin den 113 bin e kadar çıkan fiyata hangi akla hizmet gelip beni kuraya zorlar onu anlamış değilim. Biz izin vermeyince gidip kaymakamlıkta noter huzurunda kura çekmeye çalışıyorlar. Önce gidip fiyatlarıvaat edildiği şekline getirsinler biz de katılalım kuraya. Bu kadar yüksek oranda fiyat artışının olması dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Bir de gelip bize kuraya katılacaksınız diyorlar. Bizim daha önce imzaladığımız taahhütnamede yazdığına göre % 5 aşağı % 5 yukarı sapma olur fakat burada % 50 ye kadar fiyat artmış ortada birilerinin çıkarı olduğu bir şeyler döndüğü kesin” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi