2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın 4'üncü maddesi üzerinde şahsım adına söz almış bulunuyorum. Bu vesileyle Gazi Meclisimizi ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum diyerek meclis konuşmalarını yapan Bayram, iki gün önce elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden hemşerimiz, şehidimiz Hakan Can kardeşimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum, ülkemizin başı sağ olsun dedi.

"Gel, gel, ne olursan ol, yine gel. İster kâfir ister Mecusi ister puta tapan ol, yine gel. Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel." çağrısıyla insanlığı sevgiye, barışa, hoşgörüye davet eden büyük Türk İslam şairi Hazreti Mevlâna Celâlettin Rumi’nin de geçtiğimiz pazar günü vefatının 744'üncü seneidevriyesini idrak ettik. Bu vesileyle bir kez daha hürmet, minnet ve rahmetle yâd eden AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, evet, arkadaşlar, makamlar gelip geçicidir. Ülkemize ve milletimize hizmet etmek için makamlar bizler için birer araç, birer fırsattır. Fâni dünyada bugün varız yarın yokuz. Birbirimizi üzmeye, kırmaya, kötü söz söylemeye inanın değmiyor. Bizim derdimiz, yarın arkamızı dönüp baktığımızda bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Mesele şahıs, parti meselesi değil, mesele memleket meselesi ve gençlerimizin geleceğidir.

Değerli arkadaşlar, Filistin halkının varlığını ve çıkarlarını yok sayan, gücü sadece kadın ve çocuklara yeten hatta Filistinli kardeşimiz Downsendromlu Muhammed et-Tavil kardeşimizi gözaltına alacak kadar gözü dönmüş İsrail'i bugün şiddetle biz de kınadık, Birleşmiş Milletlerde de kınandı.

Kudüs, bizim ilk kıblemiz. Millet ve devlet olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve her daim de yanında olacağız, onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bugün Genel Kurulda kabul edilen tasarıyla da her ülke kendi saygınlığını koruyarak emperyalist emellere fırsat vermemiştir.

Yaklaşık iki haftadır bütçe üzerine görüşmeler yapılıyor ve bu 4'üncü madde de "Devredilen, iptal edilen ve tamamlayıcı ödenek" şeklinde, Hükûmetimizin teklifi üzerine Plan ve Bütçe Komisyonunda aynen kabul edildi.

2018 bütçesi AK PARTİ Hükûmetimizin 16'ncı bütçesidir. Aziz milletimiz AK PARTİ iktidarına bütçeyi yapma görev ve sorumluluğu vermiştir. On beş yıl içinde bütçeyi büyütmedik, bütçeyi daha etkin kullandık. Yapmış olduğumuz köprüler, barajlar, hastaneler gibi yatırımların hepsi faize gidecek paralardan tasarrufla yapıldı yani milletten gelen kaynağı yine milletimizin ihtiyacına harcadık.

Bu bütçe 2023 ve 2053 hedefine uygun, başta ülkemizin güvenliğini esas alan, insan odaklı büyümeyi hedef alan bir bütçedir.

Yine, ülkemiz uzun yıllardan beri terör örgütleriyle mücadele etti. Bir yandan DEAŞ, bir yandan FETÖ, bir yandan PKK, bir yandan DHKP-C; buralarda nice nice bütçeler harcandı ve nice nice yatırımlar yapıldı. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." idolüyle hem bütün vatandaşlarımıza hem de engelli vatandaşlarımıza her alanda hizmet ettik. 2002'den önce 5 bin civarında olan engelli memur sayımızı bugün 50 binin üzerine çıkardık ve inşallah 2018'de 5 bin daha atayacağız. Yeter ki bizler bir olalım, birlik olalım, birlikte Türkiye olalım diyorum.

2018 yılı bütçemizin hayırlı, bereketli olmasını, 2018 yılımızın da ülkemize ve İslam âlemine barış, huzur getirmesini diliyor, hepinizi saygı, muhabbetle ve hürmetlerimle selamlıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: Doğu Gazetesi