Hürriyet Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaretinde öğrencilere hitap ederek meslek liselerinin önemine vurgu yaptı. Aziz Gün; “Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının önemini anlatarak Fen Lisesinde bile neredeyse öğrencilerin tamamı bu kurslara katılmakta, sizler mutlaka katılmalısınız. Sizler zeki öğrencilersiniz yeter ki kendinizi derslerinize verin. Sınavlarda yapacağınız her soru sizin lehinize olacaktır” dedi.

Öğretmenlerle de bir araya gelen Gün, “Yeni sınav sisteminde bir belirsizlik yok, mevcut müfredatı kapsamaktadır. Öğrencilerin özgüvenlerini kazanmaları konusunda sizlerin desteklerine ihtiyaçları var. Öğrenciler sizleri model almaktadır, sizlerin ayak izlerini takip etmektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının önemini ve bilincini öğrenciler çok iyi vermeliyiz” dedi.

Fatih İlkokulu’nu ziyaretinde öğretmenlerle bir toplantı yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, temel eğitimin önemine vurgu yaparak; “Bu öğrenciler sizin eseriniz, kökü olmayan ağacın yaprak açması mümkün değil, bırakın meyve vermesini. Etkinliklere katılımı ve iyi bir gözlemci olmalarını özendirelim. Özellikle çocuklara kitap okumayı sevdirelim ve okuduğunu değerlendirmesini sağlayalım. Bu becerileri temel eğitimde başarmamız lazım, orta öğretime bırakmamalıyız” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi