Erzincan’da berber kuaför ve güzellik sektörü olarak hizmet eden sanatkârlarımızın oda başkanlığı noktasında temsil ettiklerini belirten  Sudaş, “İlimiz de erkek berberleri kadın kuaförleri güzellik salonlarına yönelik olarak yürütmekte olduğumuz hafta tatili uygulamamız şuan tam olarak oturmuş durumda, her ne kadar basında olumsuz çıkmış olsa da kesinlikle şu an olumsuzluk söz konusu değil. Berberler ve kuaförler odası başkanlığını 2002 den itibaren yapıyorum. Tabi ki üyelerimizin iradesi doğrultusunda ve talepleri istekleri doğrultusun da çalışmalarımıza yön vermeye gayret ediyoruz.

Üyelerimiz sürekli olarak bizden hafta tatili neden yapamıyoruz neden bu konuda çalışma yapmıyorsunuz diye serzenişte bulunuyorlardı, bizlerde oda olarak üyelerimizin sosyal ve mesleki gerekmişlerini karşılamak için kurulmuş bir oda olarak bu talep ve isteklerine duyarsız kalamadığımız için gerekli çalışmaları yaptık. Tabi ki bu işin odağın da olan üyelerimizi bu işte söz sahibi yapmak adına referandum düzenledik ve referanduma odamıza kayıtlı tüm üyelerimiz çağırdık sağ olsunlar geldiler oylarını kullandılar ve buradan çıkan karar doğrultusunda bizlerde oda yönetim kurulu olarak çalışmalarımızı yaptık. Mevzuatlar çerçevesinde 6585 sayılı kanun da perakende ticaretin düzenlenmesinde kanunun 3. Maddesi de mülkü amir valiliğe karar yetkisi verilmiştir.

Sayın Valimiz talebimizi mevzuat çerçevesinde onaylamıştır. Şuan Erzincan’da hafta sonu tatil uygulamamızı Erkek berberlerimiz içi Pazar bayan kuaförlerimiz için de Salı günü devam ediyor. Tatil konusunda hiçbir sıkıntı yoktur. Üyelerimizden bu konuda olumlu tepkiler alıyoruz. Belki bu işe rıza göstermeyen birkaç meslektaşımız, arkadaşımız var, bu arkadaşlarımız da son zamanlar da bu karar uymaya başladılar. Bizler oda olarak bu konuda kırıp dökmeden herhangi bir ceza uygulamadan bu işler olmalıydı çünkü üyelerin çoğunluk olarak talepleriydi. İlimiz de hafta sonu tatil uygulamamız da hiçbir sıkıntı yok ve gayet iyi gidiyor üyelerimizde gayet memnun zaten bu uygulama üyelerimiz için temel bir ihtiyaçtı. Üyelerimiz haftanın 6 günü iş yerlerin de 16 saat sürekli çalışma durumundalar.

Böylelikle haftada bir gün tatil ile hem kendi aile hayatlarına sosyal hayatlarına ve ertesi gün daha motive olmuş bir şekilde işlerine gelmeleri için çok gerekiyordu. Bu güzel bir uygulama oldu dedi.

Editör: Doğu Gazetesi