Çekimleri devam eden “Beyaz Hüzün Sarıkamış” filmi için Erzincan’da bulunan ünlü oyuncu Aydan Çakır çekimler sonrası rahatsızlanarak yatırıldığı Refahiye Devlet hastanesinde tedavi görüyor.

Burada bir açıklama yapan ünlü oyuncu Aydan Çakır; “Tüm ekip olarak çektiğimiz filmin gerçekçi olması için mücadele veriyoruz. Bu nedenle zaman zaman çok zorlanıp ve güçsüz düşüyoruz. Bizler “Sarıkamış’ta” şehit olan kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmadık. Onları rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Adeta yeniden milli mücadele verdiğimiz bu zamanda vatanımızda bulunan içerdeki hainler ve ajanlara, dışarıdaki düşmanlara birlik beraberlik içinde karşı durup yurdumuzu korumalıyız.

Dün nasıl ki Sultan 2.Abdülhamit Han Jöntürkler tarafından bir darbe ile tahtan indirildiğinde İttihat ve Terakki’ye bıraktığı devletin yüzölçümü, Adriyatik’ten Basra körfezine, Karadeniz’den Afrika’nın kum çöllerine kadar yaklaşık 6 milyon km kareye ulaşıyordu. İttihatçılara bir yangın, bir enkaz değil, 30 milyonu aşan nüfusuyla büyük bir ülke ve modernleşme çalışmaları devam eden bir ordu bırakmıştı. Dış borçları azaltmış, devlet ekonomisini büyük ölçüde toparlamıştı. Vaktiyle Abdülhamid Han idaresine bayrak açan ve “Hürriyet Kahramanı” ilan edilen ittihatçılar ise Sarıkamış gibi kahramanlıklarla dolu savaşların kaybedilmesine sebep olmuş, 9 yılda koca imparatorluğu paramparça etmiş, Mondros Ateşkesi sonrası Kasım 1918’de kaçarak ülkeyi terk etmişlerdi. Arzu Mevut “Büyük İsrail” Hülyasına Razı olmadığı için çıkarılan 1.Dünya savaşı iktidardan indirilen bir lider, parçalanan bir devlet yetmedi 2.Dünya savaşı çıkarıldı. Arzu Mevut hayali daha da devam ediyor. Bu günde “Dinler Arası Diyalog Masalının Gargameli” Papanın önünde diz çöküp elini öpen, kelimeyi Tevhit’den “Muhammed Allah’ın kulu ve Resuludur” cümlesini çıkaran O hain 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla yurdumuzu parçalama teşebbüsünde bulunmuştur. Yani şimdilerde hayallerin Kürdistan, gerçeklerin ise büyük İsrail hayali olduğu bunun için İşıd gibi bir caniler topluluğu oluşturup, sonrasında güya bunlarla savaşsın diye besleyip büyüttükleri PKK versiyonları gibi maşalarla Milli Mücadele ruhuyla içerdeki ajan ve hainlerle dışarı daki düşmanlarla mücadele etme o düşmanların oyunlarını bozma zamanıdır. Sarıkamış’ta olanların bir kısmının film haline getirildiği “BEYAZ HÜZÜN SARIKAMIŞ” filmi bu ülke için verilen savaşlardan sadece biridir.

Bizlere düşen görev ise tarihimizi çok iyi bilip, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmaktır. Başta Afrin harekatında şehit olan askerlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi