Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel, eczacı adaylarına seslenerek eczacılığı sadece bir meslek olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yaparak, “Eczacılık mesleği temelde usta-çırak ilişkisine dayanan bir meslektir. Sizleri eğiten ustanız ne kadar bilgili ise, çırakları da o mesleği seven ve mesleğini ileriye götürmek isteyen eczacılar olarak meslek hayatına atılırlar” dedi.


Davetliler tarafından dilek ve temenni konuşmalarının yapılmasının ardından kürsüye gelen Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, her mesleğin çok kıymetli ve saygın olduğunu belirterek, eczacılık mesleğinin ayrı bir önemi olduğuna vurgu yaptı. Eczacılık mesleğinin kutsal mesleklerden biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, “Ne kadar enerjik olursanız, ne kadar büyük ideallerle yola çıkarsanız o kadar başarılı olursunuz. Koyacağınız emek, alın teri, akıl sonunda karşılığını bulup başarılı olacaktır” dedi.

Toplumun eczacıları farklı bir noktaya koyduğunu belirten Rektör Çapoğlu, “Vatandaşlar size dertlerini anlatıyor ve sizin onları hayal kırıklığına uğratacak bir davranışa girmeye hakkınız yoktur. Bugün giyeceğiniz beyaz önlüğün içindeki saflığı ve temizliği, sizden sonra gelecek nesillere de tertemiz teslim edeceğinizden şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, önlük giymeye hak kazanan 68 öğrenciyi tebrik ederek, Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne birincilikle giren Zehra Gonca Terzi’nin önlüğünü giydirdi ve kendisine başarılar diledi.


Daha sonra diğer öğrencilerin önlükleri giydirilerek kendilerine öğrencilik ve gelecekteki meslek hayatlarında başarı temennisinde bulunuldu.

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından “2017-2018 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Erzincan Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, öğretim elemanları, eczacılar, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi