Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdür Vekili İdris Çam, Sivas ve Erzurum Basın İlan Kurumlarının şube müdürleri, gazete sahipleri ve yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı programda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay; Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü olarak şehirleri tek tek gezdiğini, gittiği yerlerdeki basın mensuplarının sorunlarını ve fikirlerini aldığını, bu amaçla geldiği Erzincan’da da basın mensuplarının sorunlarını dinleyerek bu sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunacağını dile getirdi.
Konuşmasında basının bulunduğu ilin büyümesine ve gelişmesinde katkıda bulunduğunu ifade eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Hangi düşüncede olursa olsun basın özgürlüğü olmazsa olmazımızdır. Her türlü düşünce ifade edilmeli ve buna da saygı duyulmalıdır. Kendi değerlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Güçlü bir Erzincan basınına ihtiyaç var” dedi.
Konuşmasında son olarak ilimizde Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğünün açılması ile ilgili de görüş alışverişinde bulunacağını ifade eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Daha önce 12 tane şubemiz vardı. Şu an bu şubelerin sayısını 42’ye çıkardık. Bugün de Erzincan’da ki meslektaşlarımızla görüşmelerimizde Erzincan’da yeni bir şube açma fikrini de paylaşacağız. Erzincan gazetelerini inceledim, gazetelerimiz emekle, özveriyle hazırlanmışlar. Hepsi bizim için son derece değerlidir” dedi.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, konuşmasının ardından basın mensupları ile görüşerek istek ve sorunlarını dinledi, sorunların çözümü ve Erzincan basınının daha güçlü olmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu.
Editör: Doğu Gazetesi