Sergi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Reşat Şavlı Okul müdürleri Öğrenciler ve veliler katıldı.

 Okul Müdürü Muharrem Yılmaz sergilenen TÜBİTAK 4006 Bilim fuarı hakkında bilgi verdi. Fuarda yaklaşık 35 proje ve yaklaşık 70 öğrencinin olduğunu belirten Yılmaz; “ Okulumuzun hazırlamış olduğu 4006 tubitak bilim olimpiyatlarına hoş geldiniz.  Bilim fuarındaki amacımız öğrencilerimizin dini ilimler yanında fen bilimlerinde de hem yeteneklerini geliştirmek, hem de öğrencilerimizin başarılarını arttırmak. Fen bilgisi alanlarında öğrencilerimizin meraklarını arttırmak ve okulumuzu başarılı bir şekilde her alanda temsil etmelerini  sağlamak. Fuarlarımızın devamı da gelecek. Fuarda yaklaşık 35 projemiz var. Yaklaşık 70 öğrencimiz giriyor. Fuarı proje koordinatörümüz Can Bahadır ÇEVİK kısa bir zamana da bu projeler için çalışmalar yaptılar. Aynı zaman da matematik öğretmenlerimiz Hülya TAN, Yavuz ÖZLEM, Fen Bilgisi öğretmenlerimiz Reyhan ŞAHİN , Bilge Aslan KARA da fuarımıza katkı sağlayan öğretmenlerimiz . Fuarımız iki gün sürecektir. Bugün saat 11.00 de okul bahçesinde, yarın saat 11.00 de Park AVM de fuarımız olacaktır.” dedi.

Proje yapan 7.sınıf öğrencileri Salim Uslu ve Furkan Bingöl projeleri hakkında; “Projede amacın geometrik cisimlerin orjin etrafında dönüşleri sonucu oluşan görüntü ve koordinatları tespit etmek, Biz burada şeffaf fileksi, beyaz mdf, vida, cd kalemi ve T cetveli kullandık. Özet olarak projeyi açıklarsak ; biri altta biri üstte olmak üzere iki koordinat sistemi çizdik. Alttaki sistemi MDF üzerine sabit yaptık Üstteki sistemi de şeffaf ve döner yaptık . Alttaki sistemin zeminini karesel  bölgelere ayırdık. Üstteki sisteme dönme görüntüsünü  istediğimiz geometrik şekli yerleştirerek istediğimiz yöne orjin etrafında 90, 180, 270 derece döndürerek şeklin yeni görüntüsünü elde ettik. Bu projenin  sonucu  aslında bir geometrik şeklin dönme simetrisini daha kolay ve hızlı olarak bulmak” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi