Konuyla ilgili olarak hayırlı olsun temennilerini dile getiren AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, yazılı bir basın açıklaması yaptılar.  AK Parti Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Çakır yaptıkları açıklamada; “TBMM 28. Başkanlık oylamasında İlk iki turda hiçbir aday seçilmek için gereken 400 oya ulaşamazken, seçim 3'üncü tura kaldı. 3'üncü turda 335 oy alan Binali Yıldırım salt çoğunluğu sağlayarak TBMM'nin 28. Başkanı oldu. AK Parti İzmir Milletvekili ve parlamenter sistemin son Başbakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Meclis Başkanı olarak seçildi.

Başta hemşehrimiz olarak gurur duyduğumuz Türkiye’de yolların mimarlığını yapan, Türkiye’nin istikrarı için gecesini gündüzüne katan 15 Temmuz’da darbecilerin hain girişiminde “Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, vatandaşın milletin seçtiği, milletin iradesi ile iş başındadır. Bunun işbaşından gitmesi ancak milletin kararı ile olur, bu bilinmelidir” diyerek dimdik ayakta duran Türkiye’nin son Başbakanı TBMM 28. Başkanı Sayın Binali Yıldırım’a yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz. TBMM 28. Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın Erzincan için Türkiye için yaptıklarını anlatmaya zaten zamanımız yetmez. AK Parti olarak bizler konuşmadık, hizmet ettik. Hizmet etmeye bu milletin hizmetkârı olmaya da devam edeceğiz.

Yine ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sayın Binali Yıldırım'a, hizmet süresince gösterdiği üstün başarı dolayısıyla Devlet Şeref Madalyası tevcih edildi. Bu gurur Erzincan’ın bu gurur Türkiye’nindir. Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi