Devlet Şeref Madalyasını tevcih eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binali Yıldırım hepimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı" dedi.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, AK Parti Erzincan Kadın Kolları İl Başkanı Gülseren Narbay ve AK Parti Erzincan Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Keleş tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. Başkanlık seçimleri ile 5. Hükümetin Başbakanı Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası tevcih edilmesine ilişkin ortak yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Erzincan İl Teşkilatı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında; “TBMM Genel Kurulunda parlamentonun 28. Başkanlık seçiminde hemşerimiz Türkiye’nin son Başbakanı Sayın Binali Yıldırım, 335 oy olarak TBMM’nin 28. Başkanı oldu.

AK Parti Erzincan il teşkilatı olarak bizlerin daima en büyük destekçisi olan hemşehrimiz Türkiye’nin son Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’a yeni görevlerinde başarılar diliyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Bizler Erzincan’ın evladı TBMM’nin 28. Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın her daim Erzincan’ın yanında olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin istikrarı için gece gündüz demeden çalışan Sayın Binali Yıldırım, bu ülke için Erzincan için çok önemli işlere imza attı. Allah’a şükürler olsun ki bizlerde AK kadrolarda onun izinde bu yolda bu kutlu davada onun takipçisi olduk. Türkiye yeni bir sisteme 24 Haziran’da halkın sandıkta ki iradesiyle geçiş yaptı. Türkiye’nin ilk Devlet Başkanı olarak Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız milletin adamı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı seçti.

Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Sayın Binali Yıldırım'a, hizmet süresince gösterdiği üstün başarı dolayısıyla Devlet Şeref Madalyası tevcih edildi. Bu bütün Erzincan’ın ve Türkiye’nin gururudur.

Bizler biliyoruz ki bu dev kadro olarak Türkiye’yi 2023 vizyonuna daha güçlü bir şekilde ulaştıracağız. AK Parti Erzincan Teşkilatı olarak iki Milletvekilimizle birlikte başta şehrimiz ve Türkiye için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi