Düzenlenen törene TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile ev almaya hak kazanan vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Uluköy Muhtarı Yavuz Bebek, bir teşekkür konuşması yaparak konut fiyatlarının biraz daha aşağı çekilmesini istedi.

Daha sonra konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan’da yapılan yatırımlardan dolayı TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a teşekkür etti.

daha sonra konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş; “Uluköy’de 52 Milyon yatırım bedelli toplam 130 konutumuzun, yine Tercan Kalecik’te 82 bin metrekarelik alanda inşa ettiğimiz 33 konut ve 33 işletmenin anahtarlarını teslim ediyoruz. Hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yuvalarında mutlu ve huzurlu bir şekilde oturmalarını diliyorum” dedi.

Düzenlenen törende konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “Merkez Uluköy Köyü İskân Konutları ve Tercan ilçesi Kalecik Köyü Konutlarının anahtar tesliminin, doğal gazla buluşan İliç ilçemizdeki açılış törenin ve Demirkent Sporcu Fabrikasının şehrimiz için hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Sosyal devlet olmak, tüm bireylerin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşaması için uygun ortamı tesis etmekle mümkündür. Gözünü budaktan sözünü dudaktan esirgemeyen Meclis Eski Başkanımız Sayın Binali Yıldırım bir konuşmasında, “ Ülkemiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla bir mücadele ortaya koyuyor.“ demişti.

Devletimiz, tüm vatandaşlarımızın konforlu bir yaşam sürmesi için politikalar üretiyor, tüm bireylerin eğitim ve sağlık başta olmak üzere pek çok alanda hayatını zenginleştirecek, daha nitelikli bir yaşam sürmelerini sağlayacak projeleri hayata geçiriyor.  Bu kapsamda da ilimizde; Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 250 Yataklı Ek Bina İnşaatı tamamlanmış olup, çok yakın bir zamanda vatandaşlarımızın hizmetine girecektir.

         Merkez Dörtyol 500 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatına başlanmış, Karaağaç 7 Hekimlik Aile Sağlık Merkezi ve 112 İstasyonu inşaatı devam etmektedir.

Sivas- Erzincan arası Yüksek Standartlı Hızlı Tren Projesinin Sivas- Zara arası 74,5 km’lik etabın yapımı devam etmektedir. Sünebeli’nden Malatya’ya kadar dağlar delinmekte, tünel ve teknolojik köprülerle Erzincan coğrafyası gelin gibi süslenmektedir.

Geçen Çarşamba günü ülkemizin güzide takımlarından biri olan Beşiktaş karşısında oynadığı güzel futboluyla tüm hemşehrilerimizi gururlandıran ve taraflı tarafsız tüm sporseverlerin beğenisini kazanan Anagold 24 Erzincan Sporun inşallah daha üst liglerde maçlarını oynayacağı 12.500 kişilik Şehir Stadyumu inşaatı devam etmektedir.

         Her biri 200 er öğrenci kapasiteli Üzümlü, Refahiye Çayırlı ve Kemaliye öğrenci yurtlarının yapımı devam etmektedir.   

İlimiz Merkez, Refahiye, Üzümlü, Tercan ve Çayırlı ilçelerimizdeki 126 köyümüzde toplam 157 bin hektar alanı kapsayan Arazi Toplulaştırmaprojesi devam etmektedir.

Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi projesinde de hazırlanan modül projeler onay için Bakanlığa gönderilmiştir.

Çiftçilerimiz için çok büyük bir problem olan pompaj sulamalarının önemli bir kısmını cazibe sulamasına dönüştürecek olan Ballıköy Barajının projesi ve yapım ihalesi tamamlanmış, 2020 yılında yapımına başlanacaktır.

Çayırlı ilçe merkezi ile 35 köyü ve Tercan İlçesine ait 5 köyün toplam 150 bin dönüm arazinin sulanmasını sağlayacak olan Turnaçayırı Barajı % 99 seviyesinde devam etmektedir.

İlimiz genelinde toplam 250 bin dönüm alanın sulanmasını sağlayacak olan 8 göletten Çatakdere göleti tamamlanmış, 7 adet göletin yapımı devam etmektedir.

Bazılarını saydığım yatırımlar da dahil ilimizde genel bütçe yatırım programında bulunan 202 projenin yapımı devam etmekte olup, bu projelerin bedelleri toplamı 6,5 milyar TL’dir.

Dokusu, kimliği, derin tarihî bakiyesi ve engin medeniyet birikimi, sağlam kodları, sakinliği, huzuru, edası ve insanı büyüleyen muhteşem doğasıyla Erzincan’ın her yönüyle gelişimini sürdürmesi için katkıda bulunan başta son başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere tüm büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Düzenlenen anahtar teslim töreninde konuşan TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım; “Bu evler Uluköy’e çok yakışmış. Hak sahiplerinin huzurlu ve mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini temenni ediyorum. İlimizde bir dizi açılış gerçekleştireceğiz. Bütün bu hizmetler Erzincan’ın güzel insanlarına hayırlı uğurlu olsun. Erzincan insanı çile insanıdır. Depremlerden afetlerden hep çekmiştir. Ancak hiçbir zaman isyan etmemiştir. Her zaman sabırla metanetle memleketine devletine güvenmiş ve sonunda da mutlu sona ermiştir. Bu topraklarda doğmuş büyümüş içinizden biri olarak bu topraklarda hayatı kolaylaştırmak, insanlarımızın yüzünü güldürmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bu projelerin gerçekleşmesinin arkasında aziz milletimiz var. Sizden aldığımız güç ile 17 yıldır memleketimizin her köşesine hizmet etmeye devam ediyoruz.

Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, Türkiye'yi kuzeyden güneye, doğudan batıya yakınlaştırdık. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin. Güvenlik güçlerimiz yurdun her köşesinde, terör milletimize zarar vermesin diye gece gündüz her türlü zor şartlara rağmen mücadeleyi sürdürüyor. Bugüne kadar yapılanların tamamı memleket, vatan ve bayrak sevdası ile yapıldı, İstiklal aşkıyla başardık. Bugün memleketimiz ve milletimizin bağımsızlığı için vatandaşın huzuru ile güvenliği için hayatını kaybeden bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Yarınımız bugünümüzden daha güzel olacak. Mazlum ülkelerin garantisinin Türkiye olduğunu dile getiren Yıldırım, "Ülkemiz, etrafımızda yer alan 1,5 milyon mağdur ve mazlum insanın adeta hamisidir, garantisidir. Onun için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bir yandan ülkemizde kalkınma hamlesini tüm gücüyle gerçekleştirirken diğer yandan etrafımızda meydana gelen, iç karışıklıkları sona erdirmek için çözüme katkı sağlıyor. Biz, bize yakışanı yapıyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan konutlardan almaya hak kazanan hak sahiplerine anahtarları düzenlenen tören ile verildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapımı sağlanan ve Erzincan’ın yerel mimarisine uygun özel projeyle geliştirilen konutlar Erzincan merkez Uluköy köyünde tamamlandı. Projede bu köyde 130 konut mevcut. Bu konutlar 2+1, 3+1 ve 2 katlı işletmeli olmak üzere yapıldı. Projede bakanlık özellikle 5543 sayılı kanun kapsamında konutların tüm fiber altyapısıyla, yollarıyla, elektriğiyle örnek köy olma yolunda yapılan örnek bir proje oldu.

Köysel Dönüşüm kapsamında örnek köy evlerinden Erzincan’ın Uluköy köyü haricinde Tercan ilçesinde 33 konut, 33 ahır ve Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde 79 adet konutun yapımı da tamamlandı.

Ulu köyde yapılan programın devamında canlı bağlantılarla Tercan ilçesi kalecik köyü afet konutları anahtar teslim töreni, İliç doğalgaz açılışı, Spor toto Demirkent sporcu fabrikasının açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Doğu Gazetesi